Fikri Sağlar: AKP, MHP'nin paramiliter gücüne ihtiyaç duyuyor

Haluk Kırcı ve Alaaddin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın da tahliyesi, ülkücü mafyanın yeniden yapılandırıldığı iddialarına neden oldu

Alaattin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz da tahliye edilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti / Fotoğraf: Twitter

Sedat Peker’in ortaya attığı mafya-siyaset ilişkileri ile ilgili iddialar ortada dururken, "ülkücü mafya" olarak anılan Haluk Kırcı ve Alaattin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın da tahliye edilmesi  dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakıcı’nın ardından Kürşat Yılmaz’ın da tahliyesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesi ve bu ziyaretin MHP’nin kurumsal hesaplarından paylaşılması da farklı yorumlara neden oldu.

Ülkücü Gençler'den mafya liderliğine

Örgüt kurmak, yağma, yaralama gibi suçlardan 2005 yılında 66 yıl hüküm giyen Kürşat Yılmaz ise 17 yıldır cezaevindeydi. Yılmaz, yeniden yargılama talebinin kabul edilmesi üzerine 32 yıllık cezasından beraat ederek tahliye edildi.

Geçmişte birçok adam öldürme ve yaralama gibi suçlara adı karışan Kürşat Yılmaz, 12 Eylül döneminde Ülkücü Gençler Derneği'nde yöneticilik yapmış, 1995'te ise Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu'nun öldürmeye azmettirmekten de mahkûm olmuştu.

Mafya yeniden mi yapılandırılıyor?

Peki bu tahliyeler ne anlama geliyor?

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, her iki isim, emrinde onlarca üyesi olan organize bir yapı olarak dikkat çekiyor. Bu grupların yeraltı dünyasında Peker'in yurtdışına çıkışıyla oluşan boşluğu dolduracakları tahmin ediliyor.

Tahliyelerin özellikle de İstanbul'da yeraltı dünyasına hakim olma ve buradaki kara para trafiğini yönetmeye doğrudan etkisi olacağı da dile getirilen iddialar arasında. Çakıcı ve Yılmaz'ın İstanbul'da son yıllarda güçlenen yabancı suç örgütlerine karşı da öne sürülmüş olma ihtimalinden söz ediliyor.

Bir diğer iddia ise Çakıcı ve Yılmaz gibi ülkücü mafyanın, olası bir kaos durumunda kullanılmak için tahliye edildikleri savı oldu.

Fikri Sağlar: İktidar korku yöntemini kullanacak

Çakıcı ve Yılmaz'ın tahliyelerini DW Türkçe'ye değerlendiren eski TBMM Susurluk Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar da benzer görüşleri savunuyor. İktidarın zayıfladığına dikkat çeken Sağlar, "Bugünkü iktidar, koltuğun kurtarmak için yeni bir yöntem deniyor: Korkutma yöntemi. İnsanları seçime seçim sürecinde yıldırma yöntemini kullanıyor. Kaybedeceğini anladı" görüşünü dile getirdi.

Bahçeli'nin "ülküdaş" diyerek savunduğu bu kişilerin çıkarılan infaz paketiyle tahliye edildiğini belirten Sağlar, Çakıcı'nın tahliyesi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdidine, Kürşat Yılmaz'ın da Kuşadası Belediye Başkanı'nı öldürmekten mahkum olduğuna dikkat çekti.

Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddialara da işaret eden Sağlar şöyle konuştu:

Sedat Peker, iktidarın korku ortamı yaratacağını söylemişti. Kendisinin de bu doğrultuda görev yaptığını açıklamıştı. Hükümetin artık geleceği olmayacağı görülüyor. AKP, koltuğu kaptırmamak için sandığa giderken her türlü engeli koymak isteyecektir. Mafya liderleriyle anlaşması çok doğal. Türkiye'nin uluslararası arenada itibarı kaybolmuş. Anlaşılan o ki Sedat Peker'in açıklamalarından da yola çıkarak AKP, MHP'nin para militer gücüne ihtiyaç duyuyor. Onları sokağa çıkaracaklar. Ancak Atatürk Türkiyesi buna izin vermeyecektir

 

Sağlar'a dava açıldı

Öte yandan Fikri Sağlar hakkında suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in işaret ettiği Veyis Ateş’e "10 milyon vroyu ne yaptın?" sorusu nedeniyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret edildiği gerekçesiyle dava açıldı.

Fikri Sağlar, Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş ilişkisiyle ilgili olarak Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaların ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ateş'e şöyle seslenmişti:

Veyis Ateş zerre kadar onurun kaldıysa çık açıkla:

1- Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Avro'yu kimin için istedin?

2- Başka kimlere çantacılık yaptın?

3- Bugüne kadar kimlerden, ne kadar para kopardınız?

4- Bu pis işleri sana Süleyman Soylu mu yaptırdı, seni o mu korudu?

 

DW Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU