İhraç edilen "terörle mücadele gazisi" FETÖ davasında beraat etti, OHAL Komisyonu başvurusunu reddetti

Özel harekatçı Sarıkaya'nın yüzünden giren kurşun şakağından çıktı. Şans eseri hayatta kalan Sarıkaya, "Ben halı sahada maç yaparken değil, görevde yaralandım" diyor. Sarıkaya şu anda kamyon şoförlüğü yapıyor

Girdiği çatışmada ağır yaralanan Sarıkaya, 1.5 yıl tedavi gördü / Fotoğraf: Independent Türkçe

Hendek-barikat olaylarının yaşandığı 2015 yılında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde girdiği çatışmada ağır yaralanan özel harekat polisi Ahmet Sarıkaya, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra önce açığa alındı sonra ihraç edildi.

Kurşun yüzünden girdi şakağından çıktı

Edinilen bilgilere göre Sur'daki çatışmalarda görev alan Sarıkaya'nın yüzüne isabet eden kurşun şakağından çıktı.

Şans eseri hayata tutunan Sarıkaya, 1,5 yıl boyunca tedavi gördü. 

Tedavisinin ardından yeniden göreve başlayan Sarıkaya, 26 Nisan 2017'de açığa alındı.

Açığa alınmasının nedeni ise, 'Garson' adlı listede isminin yer almasıydı.

9 bin 103 polis memuruyla birlikte açığa alınan Sarıkaya, 8 Temmuz 2017'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. 

'EA' kodu var

Bir gizli tanıktan elde edilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü içinde Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) irtibatlı veya iltisaklı olan polis memurlarının listesi olduğu öne sürülen 'Garson' listesinde, Ahmet Sarıkaya'ya verilen kod, 'EA' olarak görülüyordu. Listede yer alan 'EA' kodunun açılımı ise şöyle:

"FETÖ içerisinde olup örgüt benim örgütüm diyen ancak bazı zaafları olan (himmet verme-kampa kalma-her çağrıldığında gelme-sigara-karşı cins-namaz) kişileri ifade eder." 

"Bank Asya hesabını apartman aidatı için açtım"

Sarıkaya hakkında, ihraç edildikten sonra dava açıldı. Açılan davada, Sarıkaya'nın Bank Asya hesabı olduğu ve bu hesaba düzenli para yatırdığı ileri sürüldü. Sarıkaya savunmasında, o dönem Isparta'da görev yaptığını ve yaşadığı apartmanın aidat ödemesi için Bank Asya'da hesap açtığını belirtti.

FETÖ davasında beraat etti, OHAL Komisyonu başvurusunu reddetti

Yapılan yargılamanın sonunda Ahmet Sarıkaya 2019'da beraat etti. Beraat kararı, savcılık tarafından istinafa bile götürülmeden kesinleşti.

Sarıkaya, yargılandığı FETÖ davasında beraat etmesine rağmen, OHAL Komisyonu'na yaptığı başvuruda ret yanıtı aldı ve görevine dönemedi.

"Ben halı sahada maç yaparken yaralanmadım"

Independent Türkçe'ye konuşan Sarıkaya, "Ben halı sahada maç yaparken yaralanmadım. Görevdeyken yaralandım. Gazilik unvanı verdiler ama en alt sınırdan verdiler. Şu anda benimle aynı durumda olanlar benden iki kat fazla gazilik maaşı alıyor. " dedi.

Kamyon şoförlüğü yapıyor

Sözlerine "Ben bu devlete 12 senemi verdim. Ömrünün en güzel yıllarını doğu ve güneydoğuda vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için geçirdim. Ama beni ihraç ettiler" diyen Sarıkaya, sözlerini "Şu anda kamyon şoförlüğü yapıyorum" diyerek sonlandırdı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU