Kabaktepe: AK Parti döneminde hizmet veren metrolar CHP döneminde hizmete kapatıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, İstanbul’da toplu taşımanın çekilmez bir hal aldığını ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “AK Parti döneminde hizmet veren metroların CHP döneminde hizmete kapatılmasının yanı sıra yolda kalan otobüsler, çalışmayan metrobüsler, sürekli arızalanan tramvaylar da eklenince İstanbul’da toplu taşıma çekilmez bir hal aldı" iddiasında bulundu.

Kabaktepe, yazılı açıklamasında, CHP yönetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) işleyen toplu taşıma sisteminin dahi çöktüğünü öne sürdü.

Şirinevler-Atatürk Havalimanı metrosunun 14 aydır açılamamasının İstanbullular için çileye dönüştüğü iddiasında bulunan Kabaktepe, "Seçim döneminde 'Megabüs' vadedenler, İstanbulluları 'Megakuyruk'lara mahkum etti'' ifadesini kullandı.

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nın son 3 durağının CHP'li İBB yönetimi tarafından hizmete kapatıldığını ifade eden Kabaktepe, yaklaşık 14 aydır bitirilemeyen çalışmalara yetersiz otobüs ve metrobüs seferleri de eklenince Şirinevler başta olmak üzere bölgede toplu ulaşımın adeta çileye dönüştüğünü iddia etti.

Hizmete kapatılan bir diğer metronun da Mecidiyeköy-Çağlayan-Kağıthane durakları olduğuna bildiren Kabaktepe, açıklamasında şu iddiaları öne sürdü:

Toplu ulaşımın merkezi noktalarından Mecidiyeköy’de ulaşımı rahatlatacak metro hattı, CHP yönetiminin denetim yetersizliği nedeniyle 7 aydır kapalı. 'Ekim'de açılacak' denilse de hala açılmadı. AK Parti döneminde hizmet veren metroların CHP döneminde hizmete kapatılmasının yanı sıra yolda kalan otobüsler, çalışmayan metrobüsler, sürekli arızalanan tramvaylar da eklenince İstanbul'da toplu taşıma çekilmez bir hal aldı. Toplu taşımayı daha da iyileştirmek şöyle dursun, işleyen sistemi dahi yönetemeyenlerin AK Parti icraatlarını 'Ben yaptım' diye pazarlaması, 2,5 yılda reklamını yapmaya değecek bir eser inşa edemediklerinin apaçık ispatıdır. İstanbul'un atıl yılları 2024’te son bulacak. Allah'ın izni, milletimizin takdiriyle İBB'yi yeniden eser ve hizmet vizyonuna dönüştüreceğiz. Önümüzdeki 5 yılın inşası için çalıştığımız gibi, geçmiş 5 yılın ihmallerini de tamamlayacağız. İstanbul’da her şey yoluna girecek.

 

"İstanbul, dünyada aynı anda en çok metro hattı yapılan şehir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte yapımı duran metro hatlarını yeniden yapmaya başladıklarını, ağır devam edenleri de hızlı ve güvenli bir şekilde bitirdiklerini kaydetmişti. 

İmamoğlu ayrıca İstanbul'un dünyada aynı anda en çok metro hattı yapılan şehri olduğunu belirtmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU