Riyad Safari: Suudi Arabistan'ın başkentindeki Afrika ormanları

Riyad Safari Proje Direktörü Abdurrauf Gurab, beyaz kaplan ve liger gibi nadir, nesli tükenmekte olan birçok hayvana ev sahipliği yaptıklarını söyledi

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan’da yer alan Riyad Safari, ziyaretçilere aslanlar, nadir kuşlar ve fillerle dolu bir yolculuk sunuyor.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Riyad Safari, her biri çeşitli uluslararası restoran ve kafelere, mağazalara, parklara, çiftliklere, tiyatrolara, oyunlara ve çocuk alanlarına ev sahipliği yapan Safari Park ve Safari Experience isimli iki bölüme ayrılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’a demeç veren Riyad Safari Proje Direktörü Abdurrauf Gurab, gördükleri güçlü talep nedeniyle bölge kapasitesinin geçen yıldan bu yana yüzde 40 arttığını söyledi.

Gurab, bölgenin altın kaplan, beyaz kaplan ve liger (erkek aslanla dişi kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan melez canlı) gibi nadir, nesli tükenmekte olan birçok hayvana ev sahipliği yaptığını ve onlara en yüksek bakım, beslenme ve konfor standartlarının sağlandığını vurguladı.

Bölgenin dünyadaki en nadide 250 kuş da dahil, 800’e yakın hayvan ve 35 türe ev sahipliği yaptığını dile getiren Gurab, gün boyunca çok çeşitli oyunlar ve tiyatro gösterileri de dahil olmak üzere çok sayıda etkinliğin de düzenlendiğini belirtti.

Safari Park, çocuklar ve ergenler için performanslara, tepesinde tüm bölgenin görülebildiği teleskoplu 18 metrelik bir ağaç ve altında çocuk oyunlarına ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca konser ve oyunların düzenlendiği açık hava tiyatrosu, macera alanı, safari hediyelik eşya dükkanı ve su oyunları bulunuyor.

Safari Experience ise, ziyaretçilerin kaplanlar, geyikler, su aygırı ve filler gibi çeşitli vahşi hayvanları yakından görebilecekleri açık turlar sunuyor.

Ziyaretçiler burada, nesli tükenmekte olan altın kaplanı da görebilirler.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU