Anadolu Ajansı Genel Müdürü: 23 Haziran seçimini de aynı hassasiyet ve tarafsızlıkla Türkiye ve dünyaya duyuracağız

Anadolu Ajansı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi ile ilgili çalışmalarını açıkladı

Fotoğraf: AA

31 Mart seçim sonuçları kadar o gece sonuçları yayın kuruluşlarına sağlayan tek kaynak Anadolu Ajansı’nın yaklaşık 13 saat veri akışını durdurması da uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı açıklama yaptı ve ajansın 23 Haziran seçimine hazır olduğunu söyledi: 

AA, diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini de gayet başarılı bir yayınla, hatasız olarak kamuoyuna duyurmuştur. Anadolu Ajansı, 23 Haziran’da tekrarlanacak İBB Başkanlığı Seçimini de aynı hassasiyet ve tarafsızlıkla Türkiye ve dünyaya duyuracaktır.

Kazancı, Türkiye ve dünyadaki abonelere sandık verilerini 13 dilde yapılacak özel yayınla duyurulacağını söyledi. 

31 Mart akşamı Anadolu Ajansı'nın her seçimde olduğu gibi tarafsızlığını ve hassasiyetini muhafaza ettiğini vurgulayan Şenol Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

İstanbul’da sandıkların neredeyse yüzde 99 oranında açılmasına rağmen sonucun netleşmemesi, o aşamadan itibaren de sağlıklı veri akışının kesilmesi nedeniyle Anadolu Ajansı sonucun açıklanması için YSK’yı beklemek zorunda kalmış ve bunu da kamuoyu ile paylaşmıştır. Anadolu Ajansı o gece İstanbul’da hiçbir adayı galip göstermemiştir. Her iki aday da kazandığını açıklamasına rağmen AA bunu yapmamış, YSK sonucunu beklemiş, tarafsızlığını muhafaza etmiştir. Diğer birçok ilde AA verilerine dayanılarak kutlamalar yapılırken, İstanbul’da sonuçların netleşmemesini AA’ya bir saldırı vesilesi olarak görmek haksızlıktır.

Anadolu Ajansı bir kamu kurumu değildir ve seçim sonuçlarını yayınlamak gibi bir görevi ya da yetkisi yoktur. Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını açıklayan değil, 'gazetecilik faaliyeti' olarak aktaran bir medya kuruluşudur. Anadolu Ajansı’na insaf, vicdan ve ahlak ölçülerini aşarak saldırmak, seçim başarısızlığını kısa bir süre perdelese de sonuçlara etki etmez

31 Mart seçiminde özellikle kamuoyu yarışın başa baş gittiği ve iki parti arasındaki farkın az olduğu İstanbul’daki sonuçları takip ederken Anadolu Ajansı’nın veri akışını durdurması tepkilere neden olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU