Meghan Markle'ın üvey kız kardeşi Londra Emniyet Müdürlüğü'nün izleme listesinde

Samantha Grant "risk oluşturduğu" gerekçesiyle listede

1

Fotoğraf: AA

İngiltere Prensi Harry’nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle’ın üvey kızkardeşinin, Londra Emniyet Teşkilatı tarafından izleme listesine eklendiği belirtildi. 

Polis ve Krallık güvenliği tarafından hazırlanan rapora göre Markle’ın üvey kız kardeşi Samantha Grant düzenli olarak gözetlenen kişiler listesinde.

The Sunday Times’ın haberine göre, düşesin korumalarının Londra Emniyet Teşkilatı Tehdit Değerlendirme Merkezi ile konuyla ilgili görüştüğü düşünülüyor. Alınan kararın amacı ise “kamuoyu önündeki kişilerin yalnız bireyler tarafından gizlice takip edilip rahatsız ya da tehdit edilmesi ve oluşabilecek risklere karşı önlem” olarak gösterildi. 

Düşes Markle’ın 54 yaşındaki üvey kızkardeşi Grant, kızkardeşini babasıyla ilgilenmediği ve ona karşı kibirli olup kibar davranmamakla suçlamıştı. 

Düşesin düğününe de davet etmediği Grant, geçtiğimiz ekim ayında Kensington Sarayı’nın dışında tekerlekli sandelyesinde görülmüş, ancak içeri giriş izni olmadığı için, Markle’ı da göremeden bölgeden uzaklaştırılmıştı. 
 


Londra Emniyet teşkilatından bazı kaynaklar Grant’ın “bir tehditten çok risk oluşturduğunu” söyleyerek, ceza gerektiren bir suçunun olmadığının altını çizdi. 

Babası ve üvey kardeşleriyle arasının iyi olmadığı bilinen Meghan Markle, geçtiğimiz mayıs ayında Prens Harry ile yapılan düğününe annesinden başka hiçbir aile üyesini davet etmemişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU