Cumhurbaşkanı Erdoğan Mursi'nin gıyabi cenaze törenine katıldı: Bu ülkede de Sisi'ler var, dikkatli olmalıyız

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için pek çok şehirde gıyabi cenaze namazı kılındı, Erdoğan Fatih Camii'ndeki törene katıldı, Mursi'nin ölümünün normal bir ölüm olmadığını düşündüğünü söyledi

Hayatını kaybeden Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Türkiye’deki pek çok ilde gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Mursi için İstanbul'da, Fatih Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Erdoğan "Mursi'nin ölümünün normal bir ölüm olduğuna inancım yok" dedi.

Cumhurbaşkanı "Türkiye'de de Sisi'ler var, çok dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı:

Duruşma esnasında Muhammed Mursi Rabbimize yürüdü. Tabii bu normal bir yürüyüş müdür, yoksa burada daha başka durumlar var mıdır, yok mudur, bu düşündürücüdür. Bunlar, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin naaşından korkacak kadar hafiftir. Unutmayın bu ülkede de Sisiler var, benzerleri var. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz. Ve onların karşısında hatırlayın; şahsıma karşı da 'senin de akıbetin Mursi gibi olacak' diyenler vardı. 

Erdoğan Mursi'nin vasiyetini hatırlattı, köyünde defnedilmesine izin verilmemesini eleştirdi, "Mursi'nin naaşından korkuyorlar" dedi:

Mursi'nin vasiyeti var, ölümünde köyünde defnedilmesini arzu etmişti. Bunlar bunu kabullenemedi ve Sisi burada yine aynı anlayışını, aynı zulmünü burada devam ettirdi. Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. Bizde güzel bir sözdür, zalimler için yaşasın cehennem. Biz de şu anda bunu söylüyoruz. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin naaşından korkuyorlar. Bunlarda yürek yok, bunlar bize karşı da aynı tutum içerisindeler. Fakat biz müslümanlar olarak dik duracağız, inandıklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Mursi için İstanbul'un dışında da per çok kentte gıyabi cenaze namazı kılındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Ankara ve İzmir, Konya, Diyarbakır, Adana, Mersin, Hatay, Malatya ve Bursa gibi pek çok kentte öğlen namazının ardından gıyabi cenaze namazında Mursi için dua edildi.  
 

Ankara Mürsi için gıyabi cenaze - AA.jpg
Ankara’da Hacı Bayram Veli Camisi’nde Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı / Fotoğraf: AA


Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de katıldı.

 

Independnet Türkçe / AA

DAHA FAZLA HABER OKU