Suudi Arabistan ve Katar’dan iklim değişikliği ile ortak mücadele mesajı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, "Çevremizi korumak için her türlü ortak eylemi destekliyoruz" dedi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad ile görüştü Fotoğraf: SPA

 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Riyad’da düzenlenen Yeşil Ortadoğu Girişimi Zirvesi kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani ile bir araya geldi.

Şarkul Avsat'ın haberine göre taraflar, Yeşil Ortadoğu Girişimi Zirvesi’nde ele alınan konuları ve iklim değişikliği ile mücadele için yapılan çalışmalar hakkında görüştü.

Şeyh Temim bin Hamad, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kardeşim Prens Muhammed bin Selman’a geçtiğimiz ay önemini tartıştığımız Yeşil Ortadoğu Forumu’na beni davet ettiği için teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir adım attığı için kardeş Suudi Arabistan’ı tebrik ediyorum” dedi.

Şeyh Temim, iklim değişikliğine karşı koyacak ve çevreyi koruyacak bölgesel ve uluslararası girişimleri desteklediğini açıkladı.

Yeşil Ortadoğu Girişimi Zirvesi, Ortadoğu’da iklim değişikliğiyle mücadele için ilk koalisyonu kurmayı ve bilgi ile sermayeyi birleştiren bir platform sağlamayı amaçlıyor. 23-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3 günlük etkinliğin ilk günü Yeşil Suudi Girişimi Forumu, ikinci günü Yeşil Gençlik Zirvesi ve son günü ise Ortadoğu liderlerinin katılımıyla Yeşil Ortadoğu Girişimi Zirvesi düzenlendi.

Suudi Arabistan 2030 Vizyonu çerçevesinde oluşturulan Yeşil Ortadoğu Girişimi’nin çevresel stratejisi, bilgi aktarımı, çevre yönetimi ve iklim sorunlarına yönelik yenilikçi gelecekteki çözümlere odaklanıyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU