Amerikalı beyaz çalışan, "ırkçılığa maruz kaldığı" gerekçesiyle eski şirketinden 10 milyon dolar tazminat almaya hak kazandı

Çalışanın avukatlık ofisinden yapılan açıklamada, "Müvekkilimizin beyaz olduğu için kovulduğu, mavi gökyüzü kadar nettir" denildi

Fotoğraf: AA

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir hastanede pazarlama başkan yardımcısı olarak çalışan beyaz Amerikalı David Duvall, eski iş yerinden, "ayrımcılığa uğradığı" gerekçesiyle 10 milyon dolar tazminat alma hakkı elde etti.

Duvall, 2018'de bir hastanede Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışırken gerekçe gösterilmeden işten çıkarılması ve yerine biri siyahi iki kadının alınması üzerine eski iş yerine, ayrımcılık uyguladıkları gerekçesiyle dava açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duvall'ın şikayet dilekçesinde, beşinci çalışma yıl dönümüne beş gün kala işten çıkarılarak kıdem tazminatı kazanmasının önüne geçildiği ve işten çıkarma nedeni olarak kendisine bir hata veya eksikliğinin bildirilmediği belirtildi.

Şikayet dilekçesinde, Duvall'ın işten çıkarılmasını takip eden 12-18 ay içinde aynı iş yerinde 5 beyaz Amerikalı yöneticinin daha işine son verilerek yerlerine siyahi erkek veya kadının getirildiği de aktarıldı.

Charlotte kentinde görülen mahkemede federal jüri, durumu "ayrımcılık olarak" değerlendirdi ve iş yerinin Duvall'a 10 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Duvall'ın avukatlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Müvekkilimizin beyaz olduğu için kovulduğu, mavi gökyüzü kadar nettir. Jürinin, 10 milyon dolarlık tazminat ödenmesi kararının, bir işverenin iş gücünde çeşitlilik elde etmek için çalışanlarını işten çıkaramayacağının ve değiştiremeyeceğinin bir mesajı olduğuna inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU