MAK Danışmanlık: AKP'nin kazanma nedeni olan Erdoğan şimdi kaybetme nedeni

"AKP'li yetkililer bize teşekkür etmeli ama kızacaklardır. Çünkü… Neden küstükleri ya da kime küstükleri ankette ortaya çıktı"

Fotoğraf: Twitter @malikulat

MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat, yaptıkları son anketi "Daha önce AKP'nin oy alma nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı bugün kaybetme nedeni Erdoğan gözüküyor. Kızgınlık ve küskünlük var" ifadesiyle değerlendirdi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında Kulat ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Erkin’in aktardığına göre Kulat, 5 bin 750 kişiyle yüz yüze bir çalışma yaptıklarını söyledi ve "Daha önce AKP'nin oy alma nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı bugün kaybetme nedeni Erdoğan gözüküyor. Kızgınlık ve küskünlük var" dedi.

Erkin, yazısına şöyle devam etti:

Kurulduğu günden bugüne herhangi bir ya da birkaç seçimde AKP'ye oy verdim diyen seçmene soruldu. Önümüzdeki ilk seçimde AKP'ye oy verme davranışınız nasıl olacak? İki bin 382 kişi kesinlikle oy vermeyeceğini söylüyor. Yani yüzde 56… Peki neden? Yüzde 49'ı ‘'Kızdırdılar', yüzde 33'ü ‘Üzdüler', yüzde 11'i de ‘küstürdüler' yanıtını vermiş.


AKP'lilerin kızdıran, üzen ya da küstüren kim?

Parti politikaları (yüzde 15), il/ilçe teşkilatları (yüzde 14), partili belediyeler (yüzde 11), lider (yüzde 9), milletvekilleri (yüzde 7), genel merkez/yöneticiler (yüzde 6). Ancak… Bunların hepsi diyenler yüzde 17'i, birkaçı aynı anda diyenler de yüzde 21…

Mehmet Ali Kulat, yaptıkları saha çalışmasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirirken şu cümleyi kurdu: "AKP'li yetkililer bize teşekkür etmeli ama  kızacaklardır. Çünkü… Neden küstükleri ya da kime küstükleri ankette ortaya çıktı."

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU