Milli Gazete yazarı: AKP aynı eski AKP!

"AKP’nin eski AKP olmadığı tezi kanaatimizce sağlam bir tez olmaktan çok uzak"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, bazı kişilerin AK Parti’nin "eskisi" gibi olmadığı eleştirilerine karşı çıktı ve "Sadece zaman zaman ‘tellaklar’ değiştiriliyor sonra da böyle feryatlar işitilmeye başlanıyor" dedi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında "AK Parti’de yıldızı sönenlerin, isimleri biraz eskiyenlerin ya da artık pek hatırlanmayanların" iktidar partisine yönelik "eskisi gibi olmadığı" eleştirisi getirdiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Oysa AKP aynı eski AKP! ‘Aynı hamam aynı tas’ yola devam ediyorlar. Sadece zaman zaman ‘tellaklar’ değiştiriliyor sonra da böyle feryatlar işitilmeye başlanıyor" diyen Ceyhan, şu görüşlerini dile getirdi:

Yeni tellaklar eski tellakların aleyhinde, eski tellaklar da yeni tellakların aleyhinde atıp tutuyorlar. İktidar partisi AKP’de yaşananlar bundan ibaret. Bir de "yolsuzluklardan ve yozlaşmadan" yakınanlar var! Sanki AKP çatısı altında "yolsuzluk ve yozlaşma" yeni ortaya çıkmış gibi! Bu iktidar partisi içinde yıldızları sönenlerin, isimleri biraz eskiyenlerin ya da artık pek hatırlanmayanların hüsn-ü kuruntusundan başka bir şey değil. AKP’de kurulduğu günden beri benzer şikâyetler hep duyuluyor.

Parti içindeki çatışmalar nedeniyle tarafların birbirlerini bu tarz suçlamalar ile köşeye sıkıştırmaya çalıştığını söyleyen Ceyhan, şöyle devam etti:

Elbette bu tür suçlamalar tamamen "aslı astarı olmayan" yani "asılsız suçlamalar" değil! Malum "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" denilir. İktidar partisi çatısında altında büyük sıkıntılar yaşanmakta olduğu cümle âlem tarafından biliniyor! Ancak bu sıkıntının yeni ortaya çıktığı iddiasının gerçekle pek alakası yok! Sıkıntı baştan beri yaşanıyor. Sadece her dönem yakınan isimler değişiyor. Parti yönetiminde söz sahibi olanlar olumlu bir hava estirmeye çalışırken yönetimden uzaklaşanlar ağlama duvarı halini alıyorlar. Evet, iktidar partisi AKP’de ilk günden bu yana fazlaca bir değişiklik söz konusu değil. "Aynı hamam, aynı tas" yola devam ediyorlar. "Aynı hamam, aynı tas" yola devam ederlerken bir de "aynı tellaklar" korunabilse!

"Bütün sorun ‘tellak’ değişikliğinden kaynaklanıyor" ifadesini kullanan Milli Gazete yazarı, "AKP’nin eski AKP olmadığı tezi kanaatimizce sağlam bir tez olmaktan çok uzak. AKP aynı eski AKP!" yorumunu yaptı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU