Karamollaoğlu: AK Parti sebep, enflasyon sonuçtur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Maalesef ülkemizde paranın itibarıyla birlikte ülkenin itibarı da beş paralık edildi. Türk lirası neredeyse oyuncak paralara karşı bile değer kaybedecek kadar güçsüzleşti" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest kalması çağrılarına tepki gösteren Karamollaoğlu, "Her şart altında elçiliklerin toplu bir şekilde böylesi tavır ve söylemlerini doğru bulmuyorum. Hukuktan ekonomiye, eğitimden sağlığa her alanda uygulanan politikalarla ülkemize dışarıdan müdahale fırsatı vermeyecek üslup kullanmamız elzemdir. Böylesi krizler üzerinden seçmene göz kırpmanın ülkemize hiçbir faydası yoktur" diye konuştu.

"Türk lirası neredeyse oyuncak paralara karşı bile değer kaybedecek kadar güçsüzleşti"

Konuşmasında AK Parti iktidarına ekonomik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Para, bayrak gibi, milli marş gibi bir ülkenin itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı ülkenin itibarıdır. Maalesef ülkemizde paranın itibarıyla birlikte ülkenin itibarı da beş paralık edildi. Erdoğan 2005'te bunları söylemişti. Türk lirası neredeyse oyuncak paralara karşı bile değer kaybedecek kadar güçsüzleşti. 

18 yılda borcumuz tam yüzde 670 arttı. AK Parti iktidarında borç stoku 283 milyar TL’den 2 trilyon 181 milyar TL’ye çıkmış. Bu dönemde yapılan borçlanma tutarı 1 trilyon 897 milyar TL’dir. Aynı dönemde ödenen faiz tutarı toplamı ise 1 trilyon 208 milyar TL'dir. Halimizin perişanlığını ortaya koyan bir tablo. 

"İsrafta, yolsuzlukta, rüşvette tedbir alınmadığı sürece ekonomi düzelmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ifadelerini hatırlatan Karamollaoğlu, "Gerçek şudur; AK Parti sebep, enflasyon sonuçtur. AK Parti sebep; yüksek enflasyon, yüksek döviz kuru, yüksek borç sonuçtur. AK Parti sebep; yüksek faiz ve yüksek işsizlik sonuçtur. AK Parti olduğu için bunlar yaşanıyor, izlediği politikalarla sadece borçları değil işsizliği de arttırıyor. İsrafta, yolsuzlukta, rüşvette tedbir alınmadığı sürece ekonomi düzelmez" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU