İnsan kurban eden Jamaikalı tarikatın lideri, polis otomobili kazasında öldü

Polis, tarikat liderliğiyle suçlanan papazı Kingston'a götürüyordu

Jamaikalı tarikat lideri Kevin Smith, 17 Ekim'de gözaltına alınmıştı (PBC Jamaica)

Jamaika Polisi, insan kurban ettiği iddia edilen Jamaikalı tarikatın lideri Kevin Smith'in otomobil kazasında ölen iki kişiden biri olduğunu açıkladı.

Hadise pazartesi sabahı St. Catherine'de, polis tartışmalara konu papazı Montego Bay'deki Uluslararası Pathways Kraliyeti Yeniden Tesis Papazlıkları'ndan Kingston'a getirirken yaşandı.

Kaza sonrası polis ekibinden üç kişinin ve papazın yaralı halde hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Sonrasında papaz ve bir polis memuru, yaraları sebebiyle hayatını kaybetti.

Kıdemli Komiser Stephanie Lindsay, Jamaican Observer'a yaptığı açıklamada şunları şöyledi: 

Bildiğimiz şey, St. James'teki çifte cinayet soruşturmasına karışan iki şüphelinin iki araçla polis memurları eşliğinde Kingston'a götürüldüğü. Eşlik eden aracın verdiği bilgiye göre, çarpma sesi duyulmuş ve (diğer) aracın devrildiğini fark etmişler.

İki takipçisinin ritüel biçiminde öldürülmesi üzerine Smith, 17 Ekim'de gözaltına alınmıştı ve resmi olarak cinayetle suçlanmak üzere Kingston'a götürülüyordu.

Hepsi beyaz cübbe giyen 100'den fazla kişinin insan kurban ettiğine dair ihbar alan polis, Smith'in Montego Bay'deki kilisesine baskın düzenlemişti.

Hayatta kalanlara göre, kültün kıdemli üyeleri ritüel kapsamında "göksel bir yolculuğa" gönderdiklerini söyledikleri birkaç tarikat mensubunu "bıçaklıyor" ve "kesiyordu".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Papazın sosyal medyada, tarikat mensuplarından cep telefonlarını evde bırakmalarını istediği bir mesaj yayımladığı belirtildi. Ancak üyelerden biri cep telefonunu gizlice içeri soktu ve ritüele tanık olduktan sonra polisi aradı. Tarikat üyelerinden ikisi ritüel biçiminde öldürülürken, bir kişi de polisin kiliseye düzenlediği baskında hayatını kaybetti.

Jamaika Polis Teşkilatı'ndan Antony Anderson, polise ateş açıldığını, bıçaklı bir adamın polise saldırdığını ve bir kişinin öldüğünü söyledi.

Anderson, Reuters'a, "Görünüşe göre bu kilisenin üyelerinden biri, örgüt liderleri tarafından kendisine verilen bazı talimatlara uymamayı seçince yaralanmış" dedi.

Polis, olay yerinden 14 çocuğun kurtarıldığını öne sürerken, 31 kadın ve 11 erkek de gözaltına alındı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU