Avengers: Endgame'in yönetmeni Anthony Russo: Marvel Sinematik Evreni sağlığıma iyi gelmedi

Anthony ve Joe Russo zinde kalabilmek için bolca spor yapmak ve vitamin takviyesi almak zorunda kalmış

Avengers: Endgame, Marvel'ın Sonsuzluk Destanı'nın son uğrağıydı (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin bugüne kadar en ses getiren filmi Avengers: Endgame'in yönetmenlerinden Anthony Russo yeni röportajında yorucu geçen çekimlerin sağlığına etkisinden bahsetti.

Anthony Russo, 2019'da gişe rekoru kıran filmi, kardeşi Joe Russo'yla birlikte çekmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tara Bennett ve Paul Terry'nin kaleme aldığı The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe (Marvel Stüdyoları'nın Hikayesi: Marvel Sinematik Evreni'ni Yaratmak) adlı yeni kitapta yönetmen kardeşler filmin çekimleri sırasında karşılaştıkları zorlukları detaylı biçimde anlattı.

Anthony Russo filmi tamamlayabilmek için birçok geceyi uykusuz geçirdiklerini söyledi. 

The Direct'in haberine göre setin etrafında 5 farklı çekim birimi kurulmuştu ve yönetmenler Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Avengers: Endgame üzerinde çalışmak için sürekli bu birimler arasında mekik dokuyordu. Sonsuzluk Savaşı 2018'de, Endgame de 2019'da vizyona girmişti. 

Marvel'la çalışmanın çok sıkı bir disiplin gerektirdiğini söyleyen Anthony Russo yorgunlukla başa çıkmak için Marvel'ın Atlanta'daki prodüksiyon binasının toplantı odasında antrenman yaptıklarını ve olabildiğinde sağlıklı kalabilmek için vitamin takviyesi aldıklarını belirtti. 

Yönetmenler uykularından çok fazla feragat ettiklerini ifade etti. Sabahın erken saatlerinden gecelere kadar çalışmalarına dair Anthony Russo şunları söyledi:

Eğer bu makineyi yönetmeye çalışıyorsanız onun bir adım önünde olma zorunluluğu elinizdeki tek şeydir. Önde yer almanın tek yoluysa uyumamaktır. Sabah kalkarsınız bir adım öne geçersiniz. Geceleri gerçekten geç yatarsınız ve önde kalmaya çalışırsınız. Ve her şey bir anda buna gönüşür. Bunu o kadar uzun süre yaparsınız ki zaman mefhumunu kaybedersiniz.

Russo bunun sağlığını da etkilediğini şu ifadelerle belirtti:

Aslında sağlığımıza büyük zarar verdi. Egzersiz ekipmanının bir nedeni de bu.

Yine de film yönetmenlerin emeklerine fazlasıyla değmiş görünüyor. Avengers: Endgame tarihte gişede en çok başarı elde eden filmler listesinde ikinci sırada yer alıyor

 

Independent Türkçe, The Direct, Box Office Mojo

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU