Bahçeli: AYM nerede bir hain, nerede bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır

Konuşmasında, Kavala hakkındaki hak ihlali kararı veren AYM'yi eleştiren Bahçeli, "AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili tartışmalara değinen Bahçeli, "Rejim ile hükümet sistemi arasındaki farkı çarpıtmak için kara propaganda yapanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hedef tahtasına koymuşlardır. Rejim başka, hükümet sistemi başkadır. Rejim Cumhuriyet, hükümet sistemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, parlamenter sistemin duvara tosladığı, 251 millet evladının şehit olduğu bir dönemin sonrasında milli diriliş ruhu olarak ortaya çıkmıştır. Cumhuriyete karşı çıkanlar manda ve himaye sevdalılarıydı. Bugün ise güçlendirilmiş parlamenter sistem peşinde koşanlar FETÖ'nün ve PKK'nın dümen suyuna giren yozlaşmış partilerdir. Dün Damat Ferit vardı bugün zillet var. Türkiye Cumhuriyeti her türlü baskıya direne direne kurulmuştur. 29 Ekim 1923'ün mimarı aracısız büyük Türk milletidir. Aynı şey 16 Nisan 2017'deki oylamayla gerçekleşmiş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tercih etmiştir. Cumhuriyet demokrasiyle çatısını örmüş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle taçlanmıştır.

"Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olması talihsizlik"

Bahçeli konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulundu.

"Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi olmadığını söylüyor" diyen Bahçeli, "'Türkiye'de demokrasi yok' demek Türk milletine en ağır hakarettir. Kılıçdaroğlu ya bilerek ya da cehaletinin oyununa gelerek hem devlete hem millete kazan kaldırmıştır. Böylesi bir şahsın CHP Genel Başkanı olması inanılamayacak bir talihsizliktir. Kılıçdaroğlu'nun gözüyle bakınca her şey rezalettir. Ne CHP eski CHP'dir, ne Türkiye zillete müsaade edecektir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 büyükelçinin "Osman Kavala" çağrısı

10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısı sonrası yaşanan krize değinen Bahçeli şunları söyledi:

Türkiye'ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuşlardır. Türkiye'nin iç hukuk düzeni ve egemen eşitliği 10 büyükelçi tarafından hedef alınmıştır. Yürüyen bir yargısal sürece teşebbüs etmek gibi bir skandala imza atmakla kalmamış, görevlerinin ölçülerini de aşmışlardır. Aynı talebi Kılıçdaroğlu da seslendirmiş, İP Başkanı da yeşil ışık yakmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş, ağız birliği halinde konuşmalarını dayatmıştır. Tehlikeli bir rol paylaşımı söz konusudur. İç ve dış işgal cephesinin makyajı dökülmüştür. Kavala paydasında Türkiye husumetinin mayası karılmıştır.  Kavala, Soros'un kuryesi, Gezi Parkı'nın finansörü, 15 Temmuz'da casusların irtibat ağı içinde yer alan şüpheli bir kişidir.

"AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin?"

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin, tutuklu bulunan Osman Kavala için hak ihlali kararı vermesini de eleştirdi.

"Soros uşağı olan Kavala, 4 Ağustos 2015'te PKK'yı rasyonel politikalar yürüten bir örgüt olarak değerlendirecek kadar gözünü karartmıştır" diyen Bahçeli şunları kaydetti:

Anayasa Mahkemesi 22 Mayıs 2019'da Zühtü Arslan'ın da bulunduğu 5 üyenin karşı oyuyla 'kişi hürriyetinin ihlal edilmediğine' karar vermiştir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain, nerede bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş'ın yanında duran bu mahkemedir. Osman Baydemir ile hak ihlali kararı veren 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden bu mahkemedir. Hem canımızı hem paramızı alıyorlar. Şehitlerimizin kana bulanmış haklarını AYM'nin asla umursamayacağını herkes görmeli. Hainin, katilin, teröristin hak ihlaline maruz kaldığını iddia eden mahkemenin, şehitlerimize, gazilerimize, polislerimize, yetimlerimize söyleyecek tek bir sözü olamaz. Dağda hak aradıklarını söyleyen caniler AYM'nin kapısından girmişlerdir. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar. Dahası Mehmetçiklere söylesinler. FETÖ'cülerle, bölücülerle ilgili süren mahkemeler kısa süre içinde sonuçlandırılmalıdır. Dokunulmazlık tezkereleri süratle görüşülmelidir. Terör örgütüne destek verenlerle ilgili karar alınmalı, süratle sonuçlandırılmalıdır.

"Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın"

"Kavala ile ilgili önerimiz şudur" diyen Bahçeli, "Bu Sorosçu'nun hükmü verilirse önce cezasını Türkiye'de çekmesi, sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi zaruriyettir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi çıkarları adına hiçbir dış misyon şefi nüfuzu altında tutamayacaktır. Herkes haddini bilsin, saygısızlığa tahammülümüz yoktur" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU