Kraliçe II. Elizabeth "bitkin": Sosyal hayatı yoğun ve geç saatlere kadar TV izliyor

Polis draması Line of Duty'nin Kraliçe'nin beğendiği programlar arasında yer aldığı söyleniyor

Kraliçe perşembe günü Windsor'a dönmeden önce bir geceyi hastanede geçirmişti (Reuters)

Kraliçe'nin yoğun programının yanı sıra kısmen de televizyon izlemek için geç saatlere kadar oturması yüzünden "bitkin" olduğu bildirildi.

Önceki günlerde Kraliçe, doktor tavsiyesi üzerine Kuzey İrlanda gezisinden vazgeçmek zorunda kalmış ve ardından "ön incelemeler" için bir geceyi hastanede geçirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliçe ertesi gün Windsor'a döndükten sonra, yaverleri ay sonunda Glasgow'da düzenlenecek Cop26 zirvesi öncesinde Kraliçe'nin sorumluluklarını azaltmaya karar vermişti.

The Sunday Times'ın haberine göre Kraliçe, programını kişisel vecibeleriyle yoğun tuttuğu ve TV izlemek için geç saatlere kadar oturduğu için bitkin.

Gazete, Kraliçe'nin "tek başına yemek yemek istemediği" için bu ay "ailesi ve arkadaşlarıyla sürekli bir öğle ve akşam yemeği akışı" içinde olduğunu söyledi.

Edinburgh Dükü'nün nisandaki ölümünden bu yana Kraliçe'nin kendini meşgul tutmaya çalıştığı söyleniyor.

Kraliyet ailesine yakın bir kaynak, Kraliçe'nin akşamlarını sık sık, çocuklarına bakmış olan 95 yaşındaki dadı Mabel Anderson'la televizyon izleyerek geçirdiğini belirtti.

Kaynak, The Sunday Times'a şunları söyledi:

Kraliçe bazen onu arar ve Mabel gidip onunla birlikte televizyon izler. Çok samimiler.

Polis draması Line of Duty'nin ve tenis yıldızı Emma Raducanu'nun bu yaz ABD Açık'taki zaferinin, Kraliçe'nin izlemek için geç saatlere kadar oturduğu programlar arasında olduğu söyleniyor.

Önceki günlerde Kraliçe, perşembe günü eve dönmeden önce "ön incelemeler" için Londra'nın merkezindeki özel King Edward VII Hastanesi'ndeki uzmanlara görünmüştü.

Kraliçe'nin daha pratik olacağı gerekçesiyle geceyi hastanede geçirdiği ve perşembe öğleden sonra "hafif görevler" üstlenmek için işinin başına döndüğü anlaşılıyor.

II. Elizabeth'in çarşamba günü Kuzey İrlanda'ya gidemediği için hayal kırıklığına uğradığı ve doktorların daha fazla dinlenmesi tavsiyelerine gönülsüzce uyduğu söylendi.

Majesteleri, bir haftadan biraz fazla bir süre içinde Cop26 zirvesinde dünya liderlerini ağırlayacak.

Kraliçe Elizabeth, Britanya'nın en uzun ömürlü ve en uzun süre hüküm süren hükümdarı. Kraliçe, gelecek yıl platin yıldönümünü (tahttaki 70. yılı) kutlayacak.

1952'den beri hüküm süren ve önceki aylarda, Prens Philip'in nisanda 99 yaşında ölmesiyle dul kalan Kraliçe, son yıllarda iş yükünü azalttı fakat hâlâ kraliyet görevlerinden oluşan yoğun programını sürdürüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU