BTP lideri Baş: Oy verdiğiniz partilerin herhangi birinin başına beni geçirseniz sallarım bu ülkeyi

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Baş, "Sizin sorunlarını çözmeye çalıştığınız ülke 30 sene öncede kaldı. Sizin çözümleriniz de 30 yıl öncede kaldı. Mevcut çözümlerinizle ulaşabildiğiniz hiçbir şey yok" dedi

Fotoğraf: AA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Mersin’de partisinin il kongresine katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına ABD’nin Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarımıza yaptığı askeri yığınağa dikkat çekerek başlayan Hüseyin Baş, "Hangi işgalin arifesindeyiz ben çok merak ediyorum?" dedi.

"Sanki binlerce yıl öteden geldim"

Türkiye’deki siyaset ortamını Cem Yılmaz’ın AROG filminin senaryosuna benzeten Hüseyin Baş,  "Bütün siyasi parti liderlerini takip ediyorum. Cem Yılmaz'ın AROG diye bir filmi var. Filmin ana teması şu; bir zaman makinesiyle binlerce yıl geriye gidiyor, ortam fecaat. Ben de sanki binlerce yıl öteden geldim bunlara bir şeyler anlatmaya çalışıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sizin çözümleriniz 30 yıl öncede kaldı"

"Bir belediyeyi dahi veremeyen hükümet yarın seçim sonuçları açıklandığında acaba iktidarı verebilecek mi? diyen Baş,  "O iktidarı söke söke alacağız. Siz yeter ki millet olarak bizim arkamızda durun. Siz yeter ki çözümün BTP'de olduğunu bilerek hareket edin. Eğer bunu bilirseniz, desteklerseniz, inanın ki biz bu iktidarı elde ederiz ve Türkiye'yi istenen seviyeye taşırız" ifadelerini kullandı. 

Baş şöyle devam etti:

Sizin oy verdiğiniz partilerin herhangi birinin başına beni geçirseniz sallarım bu ülkeyi, iktidarı tir tir titretirim. Sizin seçtiğiniz insanlar hiçbir şey yapamaz. Bu insanlar kötü mü, maksatlı mı? Hayır. Ama adam 1960 yılında üniversite okumuş, üniversitelilerin sorunlarını çözecek. Kardeşim o üniversite bu üniversite değil ki, değişti, farklılaştı. Sizin sorunlarını çözmeye çalıştığınız ülke 30 sene öncede kaldı. Sizin çözümleriniz de 30 yıl öncede kaldı. Mevcut çözümlerinizle ulaşabildiğiniz hiçbir şey yok.

"Ben o parayı yandaş vakıflara aktarılan paralardan bulurum"

"Bakın bizim iktidarımız döneminde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bütün dünyada bir ayrıcalık olacak" diyen Baş, "Bana bu kadar parayı nereden bulacaksın diyorlar. Ben o parayı bunların zekatından bulurum. Ben o parayı bunların yandaş müteahhitlerinden sildikleri vergilerinden bulurum. Ben bu parayı para akıttıkları vakıflardan bulurum. Ben bu parayı iç ettikleri belediyelerden bulurum. Ben bu parayı yüzlerce, binlerce katı fiyata ihaleye çıkardıkları yollardan, köprülerden, havalimanlarından bulurum. Bu parayı bulmada ne var?" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU