Bitcoin 2019’un en yüksek seviyesinde

Facebook'un kendi kripto para birimini piyasaya sürmek üzere olduğuna dair söylentiler, bitcoin’in yeniden canlanmasına yardımcı oldu

Fotoğraf: The Independent

Bitcoin’in dikkate değer yükselişi sona erecek gibi durmuyor. Kripto para biriminin değeri, Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

2019’a 4 bin doların altında işlem görerek başlayan bitcoin’in değeri pazar günü 9 bin doları geçti. Şimdi de fiyatı bir hafta öncesine göre yaklaşık yüzde 20 artarak 9 bin 300 dolara ulaştı.

Piyasa analistleri, Facebook'un kendi kripto para birimini piyasaya sürmek üzere olduğuna dair söylentilerin bitcoin, litecoin, ethereum ve diğer sanal para birimlerinin yeniden canlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Blockchain firması BOLT ticari sorumlusu Christel Quek, The Independent'e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Büyük işletmelerin kripto paraları yaygın bir şekilde kabul etmesi ve benimsenmesinin verdiği iyimserlikle, yatırımcılar bitcoin ve diğer alternatif kripto varlıklara artan şekilde ilgi gösteriyor. Facebook’un kripto para alanına girmesi, kripto para birimlerinin milyarlarca dolara ulaşma potansiyelinin göstergesi ve finans piyasasında dinamiklerin değişmek üzere olduğunun işareti olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, dünyanın en kıymetli kripto para biriminin değeri, 2017’nin sonlarında yaklaştığı 20 bin dolardan hala çok uzakta. Ancak bazı uzmanlar, bitcoinin değerinin 2020'den önce bu rakamı geçebileceği öngörüyor.

Fiyat artışının arkasındaki faktörler arasında, Facebook’un pazara yaklaşımıyla birlikte, Microsoft ve Amazon gibi dev firmaların kripto para birimlerine olan ilgisinin artması da var.

Bitcoin analisti Oliver Isaacs, bu ayın başında, “Bitcoin'in değerinin 2019'un sonunda veya 2020'nin başlarında 25 bin dolara ulaşma potansiyeli olduğunu düşünüyorum” demişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU