Trump ve TRUTH Social

Bu adım, ünlü ABD’li astronot Armstrong'un dediği gibi, yeni bir şirket için küçük ancak tüm dünya için büyük bir adım

Kolaj: Independent Türkçe

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 'TRUTH Social' adında kendi sosyal medya uygulamasını başlatacağını duyurarak Facebook ve Twitter gibi büyük sosyal medya şirketlerine platformlarından engellenmesinin ardından meydan okuyacağını belirtti.

CNBC kanalının haberine göre ,Trump Media & Technology Group (TMTG) ile Digital World Acquisition Corp (DWAC) tarafından yayımlanan bir basın açıklamasında, yeni uygulamanın iki şirket arasındaki birleşme kapsamında oluşturulan yeni bir şirket tarafından kurulacağı ifade edildi.

Bu adım, ünlü ABD'li astronot Armstrong'un dediği gibi, yeni bir şirket için küçük ancak tüm dünya için büyük bir adım. Bu sözlerimde en ufak bir abartı veya büyütme yok.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hareket, Facebook ve Twitter'ın başını çektiği sosyal medya devlerinin maskesinin düşmesi ve bu şirketlerin yöneticilerinin belirli fikirlere ve yaklaşımlara karşı önyargılı olup farklı düşünenlerle karşı 'savaş açmalarının' ardından geliyor.

Twitter'ın Trump'ın hesabını askıya alıp 'idam' etmesi, bu şirketlerin söylenen veya söylenmeyen her şeye ve tartışmanın yayılma doğasına hükmetmesinin tehlikesinin en bariz kanıtıdır.

Eski ABD Başkanı Trump, bu adımdan şöyle söz etti:

TRUTH Social aracılığıyla ilk gerçekleri göndereceğim için heyecanlıyım. TMTG, herkesin sesini duyurması için kuruldu.


Anlaşmanın değeri 1,7 milyar dolar. TRUTH Social uygulamasının önümüzdeki kasım ayında davet edilen kullanıcılar için beta sürümünün başlatılması, ardından 2022 yılının ilk çeyreğinde ülke çapında kullanıma sunulması planlanıyor.

Yeni uygulama isteğe bağlı olarak video abonelik hizmeti, eğlence programları, haberler ve podcastler sunmayı planlıyor.


Bu şirketin sahada kendine yer edinmeyi ve Facebook, Twitter ve diğer şirketleri saf dışı bırakmayı becerip beceremeyeceğini bilemiyoruz.

Ancak kesin olan bir şey var ki, mevcut durum tehlikeli bir hal almış durumda ve bunun karşısında susmak doğru değil.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Sema Sevil

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU