Rusya’da fabrikada patlama: 16 kişi hayatını kaybetti

Şirketin 2015 yılına kadar yütürülen silahlanma programı kapsamında devlet tarafından savunma alanında verilen siparişleri ürettiği belirtildi

Rusya’nın Ryazan bölgesinde Elastik isimli bir fabrikadaki barut atölyesinde patlama meydana geldi.

Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, patlamada ölen kişi sayısının 16 olduğu belirtildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'na (EMERCOM) göre, patlamanın gerçekleştiği atölye fabrika bölgesindeki patlayıcı üretimi, depolama ve imhasıyla uğraşan özel bir şirkete ait.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; daha önce güvenlik güçleri arasından bir kaynak, patlamanın sabah saatlerinde 17 kişilik yeni vardiya ekibinin gelmesinin ardından bir üretim ekipmanının açılması sonucunda meydana geldiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Acil çıkış kapıları ve çalışanlar için koruyucu ekipman bulunmuyordu

Fabrikada son beş yılda 18 güvenlik kuralı ihlalinin kaydedildiği aktarılıyor. Ayrıca bu yıl daha önceleri fabrikada otomatik yangın alarmının olmadığı tespit edilmişti. Müfettişler, ayrıca acil çıkış kapıları ve çalışanlar için koruyucu ekipman bulunmadığını belirtiyor.

Federal devlet üniter teşebbüsü olan ‘Elastik Fabrikası’ 1962 yılında kuruldu. Şirketin internet sitesindeki açıklamaya göre, 2015 yılına kadar yütürülen silahlanma programı kapsamında bu fabrika devlet tarafından savunma alanında verilen siparişleri yerine getiriyordu.

Şirket bu süreçte karadaki hedefleri imha etmeye yönelik havacılık silahlarının, çok namlulu roketatar sistemlerindeki roketlerin ve denizaltıların gaz jenaratörleri donanımlarının sağlanması ve montajında tekel kuruluş konumundaydı.

 

 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU