Kabil'de Taliban aracına el bombalı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Yetkililer, yaralananlardan 4'ünün öğrenci olduğunu belirtti

Taliban aracına düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı (Reuters)

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban aracına el bombalı saldırı düzenlendi.

Dehmezeng bölgesinde, sınır polisi karakolunun karşısında sabah saat 08.00 civarında gerçekleşen saldırıda bir kişinin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanı Sözcüsü Kari Said Hosti, "Bu sabah Taliban'a ait bir araca el bombasıyla saldırı düzenlendi ve iki kişi yaralandı" diyerek saldırıyı doğruladı.

Görgü tanığı Amin Amani ise "İşe gidiyordum, saat 07.55 gibiydi. Yolda büyük bir patlama sesi duydum. Kaçmayı başardım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

35 yaşındaki çevirmen, "Arabamın aynasından baktığımda dumanlar yükseldiğini ve herkesin sağa sola kaçıştığını gördüm" ifadelerini kullandı.

Bir başka yetkiliyse yaptığı açıklamada saldırıda 4 öğrencinin yaralandığını belirtti.

ABD nisanda Afganistan'dan çekilme kararı almış, bunun üzerine Taliban ilerleyişini hızlandırarak ülkedeki pek çok bölgeyi ele geçirmişti. Taliban, 15 Ağustos'ta da Kabil'e girerek ülkeyi tamamen kontrol altına almıştı.

8 Ekim'de Kunduz'daki bir Şii camisinde, 15 Ekim'deyse Kandahar'daki bir Şii camisinde cuma namazı sırasında patlama meydana gelmişti. IŞİD'in üstlendiği saldırıların ilkinde en az 50 kişi, ikincisindeyse en az 40 kişi ölmüştü.



Independent Türkçe, TASS, Business Recorder

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU