Squid Game'in Gi-hun'u, Netflix yapımını eleştirenleri diziyi tekrar izlemeye davet etti

Oyuncu ayrıca merakta bırakan 1. sezon finali sonrası hikayenin nasıl gelişebileceğini de ele aldı

Squid Game oyuncusu Lee Jung-jae, başarılı Netflix yapımını kötüleyenleri diziyi biraz farklı bir bakış açısıyla yeniden izlemeye davet etti.

Jung-jae, yakın tarihte The New York Times'a verdiği röportajda, dizinin "anlamsızca şiddet içerdiği" veya yeterince güçlü bir mesajı bulunmadığı eleştirilerine yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör, herkesin farklı bakış açısına sahip olacağını kabul ederken, dizinin Kore'ye özgü yaşam tarzının temel bir ilkesi olan diğerkamlığın altını çizdiğini söyledi. Jung-jae, Netflix'in resmi olarak şimdiye kadarki en popüler dizisi ilan edilen Squid Game'in "söz konusu diğerkamlık temasını hayatta kalma oyununun olay örgüsüne bağladığını" sözlerine ekledi.

Dizide kumar bağımlısı Seong Gi-hun'u canlandıran Jung-jae şu ifadeleri kullandı: 

Sanırım diziyi izlerken kendimize sorular soruyoruz: 'Bir insan olarak asla gözden kaçırmamam gereken bir şeyi unutuyor muyum? Yardımıma ihtiyacı olan ama benim haberim olmayan biri var mıydı? Onlara yardım etmeli miydim?'

Bence seyirciler diziyi yeniden izlerse bu incelikli unsurların daha fazlasını fark edebilecek.

Ölümcül Squid Game'e 456 numaralı oyuncu olarak en son katılan ama oyunu zirvede bitiren aktör, ayrıca dizinin 2. sezonunun çekilmesine karar verilirse hikayenin nasıl gelişebileceğini de ele aldı.

Squid Game'in finali, Gi-hun'un Yönetici'den üstü kapalı bir tehdit alması ve ABD'deki kızını ziyaret etmek için uçağa binmek yerine Güney Kore'de kalmaya karar vermesiyle sona eriyor.

Gi-hun'un duygularının çok karmaşık olduğunu kaydeden Jung-jae, hikayenin bu noktadan birçok farklı yöne gidebileceğini düşünüyor.

48 yaşındaki aktör, "Sanırım Gi-hun gidip oyunun yaratıcılarını cezalandırmaya çalışabilir. Ya da yeni yarışmacıların oynamasını engellemeye çalışabilir. Veya yeniden oyuna katılmayı deneyebilir" dedi.

2. sezon için olası bir olay örgüsünde oyunların idaresi için Gi-hun'un Yönetici'nin (Lee Byung-hun) yerini almasının mümkün olup olmadığı sorulan Jung-jae, "Pekala, birincisi, asla kimsenin ölmesine izin vermeyeceğim!" dedi.

Jung-jae daha sonra, 1978 yapımı Amerikan savaş draması Avcı'da (The Deer Hunter) Christopher Walken'ın canlandırdığı "oyundan asla dışarı çıkamayan" karaktere benzeyebileceğine dair yorumda bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU