Japon Prenses Mako, "avam" nişanlısıyla evlenmeden önce son kez bir İmparatorluk törenine katıldı

Çift, 26 Ekim'de dünya evine girmeye hazırlanıyor

Prenses Mako ve nişanlısı Kei Komuro basında "Japonya'nın Harry ve Meghan'ı" olarak nitelendiriliyor (AFP)

Japonya Prensesi Mako, Japonya Kraliyet ailesinin üyesi olarak son törenine katılmak için pazar günü İmparatorluk Sarayı'nı ziyaret etti.

Prenses'e kız kardeşi Prenses Kako eşlik etti. Kraliyet ailesinin genç üyeleri saraya girmeden önce izleyenlere gülümseyerek el salladı. Mako'nun bu gezide İmparatorluk Sarayı Mabetleri'ni ve ailenin atalarını da salı ziyaret etmesi planlanıyor. Prenses, Kei Komuro'yla evlilik planını resmi olarak duyurmak için 22 Ekim'de İmparator Naruhito ve İmparatoriçe Masako'yla da görüşecek.

Prenses Mako'nun nişanlısı Komuro, ABD'deki Fordham Üniversitesi'nde hukuk okumasının ardından 2018'den bu yana Japonya'ya ilk kez eylülde dönen "avamdan biri". Kamuro geçen süre içinde mezun oldu ve şu anda New York'ta avukat olarak çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japonya İmparatoru Naruhito'nun yeğeni Mako, nişanlısıyla 2012'de Tokyo'daki Uluslararası Hıristiyan Üniversitesi'nde tanıştı. Çiftin 2017'de nişanlandığını duyurmasının ardından ilişkileri yoğun bir incelemeye ve kamuda kısmi bir hoşnutsuzluğuna maruz kaldı.

Prenses Mako'yu üç yıldan uzun süredir görmeyen Komuro, pazartesi Tokyo'daki Akasaka Sarayı'nda prensesin ailesiyle tanıştığında onunla tekrar bir araya geldi.

New York'ta çalışan avukatın Veliaht Prens Fumihito ve Veliaht Prenses Kiko'ya, annesi ve annesinin eski nişanlısı arasında çözülmemiş mali anlaşmazlığa dair yanıt sunduğu bildirildi. Anlaşmazlık annesinin, eski nişanlısından aldığı ve Komuro'nun Japonya'daki eğitimine harcanan 4 milyon yenin (yaklaşık 329 bin TL) borç mu yoksa hediye mi olduğuyla ilgiliydi.

Aslında 2018'de yapılması planlanan düğün, anlaşmazlığa dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından ertelenmek zorunda kaldı.

Komuro pazartesi annesinin Tokyo'daki evinden takım elbise ve kravatla çıkarken görüldü. Komuro'nun saçları eylülde Japonya'ya geldiğinde tartışma yaratan atkuyruğundan hiç iz kalmayacak şekilde kısa kesilmişti.

Düğün tarihiyse 26 Ekim olarak belirlendi. Komuro ailesinin yasal sıkıntılarından kaynaklanan hoşnutsuzluk gündemdeyken kraliyet düğünüyle ilişkilendirilen geleneksel törenlerin hiçbiri yapılmayacak.

Prenses Mako da imparatorluk ailesi üyesi statüsünü kaybedecek ve evliliklerinin kayda geçtiği gün saraydan ayrılacak. Mako normalde kraliyet hanesinden ayrıldığında hak kazanacağı 150 milyon yen (yaklaşık 12 milyon TL) değerindeki bir defaya mahsus ödemeden de feragat edecek.

Çift, düğünün ardından New York'a taşınacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU