IMDb puanlarına göre en iyi 10 sitcom başlangıcı

Seinfeld'den How I Met Your Mother'a listede birçok popüler dizi yer alıyor

How I Met Your Mother, Ted Mosby ve yakın arkadaşlarının yaşadıklarını ekranlara getirmişti (CBS)

İyi bir sitcom üretmenin belirli bir reçetesi olmasa da ilk bölümler en azından seyirci grubunun bir kısmı açısından belirleyici olabilir. Sağlam bir çıkış yapmak her proje için avantajlıdır ancak ilk bölümden ciddi bir kitle yakalayamamak da dünyanın sonu değil. Zira The Office ve Parks and Recreation diziler seyirci kitlesini zamanla oturtabilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Screen Rant'in haberinde belirtildiği gibi ilk bölümden izleyicilerin gönlünü kazanan ve sıkı bir televizyon başarısı çıkaran bir dolu dizi mevcut. İlk günden itibaren izleyicinin beğenisini toplayan sitcomlar listesi şu şekilde:

10. My Name Is Earl

IMDb kullanıcılarının sıralamasına göre bu listenin 10. sırasında yer alan sitcom 8,4 puanla My Name Is Earl. Emmy ödüllü dizinin başrolünde Jason Lee yer alıyordu. Dizi yayımlandığı 2005 ve 2009 arasında önemli bir kitle yakalamayı başarmıştı. My Name Is Earl piyango kazandıktan sonra araba kazası geçiren ve karma felsefesine (hem fiziksel hem de zihinsel her türlü eylemin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder) sığınan Earl Hickey'i konu alıyordu. 

9. Seinfeld

7.jpg
(IMDb)

 

Yakın zamanda Netflix'e transfer olan Seinfeld'in ilk bölümünün puanı da 8,4. Komedyen Jerry Seinfeld'in kurgusal versiyonunun ve arkadaşlarının başından geçenleri anlatan dizi sitcom türüne yeni bir soluk getirmişti. Seinfeld, 1989'dan itibaren 9 sezon boyunca ekranlarda kaldı.

8. The Mary Tyler Moore Show

Ana karakteri evlenmemiş, özgür bir kadın olan dizilerin nadir olduğu 1970'lerde yayımlanan The Mary Tyler Moore Show'un ilk bölümünün puanı 8,5. 7 yıl boyunca ekranlarda yer edinen dizi gerçekçi durumların mizahi yönlerini açığa çıkarmasıyla izleyicilerini kazanmıştı. 

7. Scrubs

4.jpg
(IMDb)

 

Hastane ortamıyla komedi türünü ustaca birleştiren Scrubs; Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison gibi oyuncularla ekranlara gelmişti. 9 sezon boyunca yayımlanan dizinin ilk bölümüne verilen puansa 8,5. 

6. How I Met Your Mother

Hulu'nun spinoff'unu çekeceğini duyurduğu How I Met Your Mother tüm dünyada hâlâ pek çok hayrana sahip. New Yorklu 5 arkadaşın aşk ve dostluk ilişkilerini konu alan dizinin ilk bölülümüne verilen puan 8,5. 

5. Frasier

Cheers dizisinin devamı olarak çekilen Frasier bugüne kadar çekilmiş en başarılı spinofflardan biri. İlk bölümden itibaren büyük bir başarı yakalayan Frasier, 1993 ve 2004 arasında yayımlanmıştı. Dizinin ilk bölümünün aldığı puan 8,6. 

4. Freaks and Geeks

Jason Segel'ın How I Met Your Mother'dan önce yer aldığı Freaks and Geeks, 1980'lerde Detroit'te liseye giden bir grup genci odağa almıştı. Dizi yalnızca bir sezon yayımlansa da Seth Rogen, James Franco, Linda Cardellini gibi yıldız isimleri bir araya getirmişti. Freaks and Geeks'in ilk bölümünün puanı 8,7. 

3. Fawlty Towers

Pek çok Britanya komedisi gibi Fawlty Towers'ın da ekran macerası kısa sürmüştü. Dizi 4 yıl boyunca 12 bölüm olarak yayımlanmıştı. Basil Fawlty ve eşi Sybil'in işlettiği kurgusal otelde yaşananlar işlenmişti. Dizinin ilk bölümünün aldığı puan 8,7. 

2. The Wonder Years

6.jpg
(IMDb)

 

1960'ların sonunda orta sınıf bir aileyi, en küçük çocuk Kevin Arnold'un gözünden anlatan dizi 1988'de yayımlanmaya başlamıştı. 5 sezon yayımlanan dizinin ilk bölüm puanıysa 8,9. 

1. Mr. Bean

Listenin ilk sırasındaysa Rowan Atkinson'ın yazıp oynadığı Mr. Bean yer alıyor. Dizi Mr. Bean'in gündelik işleri çözmekte zorlanırken yaşadığı komik durumları ekranlara getirmişti. Komedi dizileri arasında özel bir yere sahip Mr. Bean, 1990 ve 1995 arasında yayımlanmıştı. Dizinin ilk bölümünün puanı 8,9. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU