Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar: İsrail en güvenilir ortağımız

Jaishankar, İsrailli CEO'lar ve hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda Hindistan'ın İsrail'i "En güvenilir ve yenilikçi ortak olarak gördüğünü" söyledi

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Kudüs'teki Hint mezarlığını ziyaret ederek konuk defterine yazdı / Fotoğraf: Twitter @DrSJaishankar

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, İsrailli yetkililer ve iş insanlarıyla görüşmek için İsrail'e gitti. Jaishankar, CEO'lar ve hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda Hindistan'ın İsrail'i "En güvenilir ve yenilikçi ortak olarak gördüğünü" belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jaishankar, pazar öğleden sonra İsrail seyahatine Kudüs'teki Hint mezarlığını ziyaret ederek başladı.

Jaishankar The Indian Express'e göre konuk defterine, "Birinci Dünya Savaşı sırasında bu topraklarda cesaretle savaşan, kendilerine, yoldaşlarına ve anavatanına şan getiren Hintlilere saygılarımı sunmaktan büyük onur duyuyorum" diye yazdı.

Pazar günü İsrailli yöneticilerle görüşme yapan Jaishankar Hindistan'ın iş yapma kolaylığını artırmak ve bürokrasiyi azaltmak için büyük bir çaba içinde olduğunu vurguladı.

İsrail Ekonomi Bakanlığı genel müdürü ve Hindistan eski Büyükelçisi Ron Malka, İsrail'in Hindistan ile bağlarını açıklarken, ‘‘Bir ülke ile uluslararası anlamda kurduğumuz en başarılı ilişki” ifadelerini kullandı.

Jaishankar, pazartesi günü İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Devlet Başkan Isaac Herzog, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Enerji Bakanı Karine Elharrar ile görüşmeler yapacak ve 21 Ekim'e kadar İsrail'de kalacak.

İki ülke ticaret, kültür ve teknoloji konularında bir dizi anlaşma imzalayacak.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU