Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan hakem tepkisi: Bunlar kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar

Koç, hakem kararlarına tepki gösterdi. Maçın hakemi için “maçalan” nitelemesi yaptı

Fotoğraf: Twitter

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından hakem kararlarına tepki gösterdi.

“Hakemin Fenerbahçe futbolcularına olan yaklaşımı, vücut lisanı, mimikleri, bir hakem mimiklerin tuttuğu tarafı ele verir mi ya, bu noktaya geldi iş” tepkisini gösteren Koç, “Bizim oyuncularımıza olan kızgın agresif tepkileriyle, Trabzonsporlu oyuncuları daha sakinleştirici, daha anlayıcı, daha kucaklayıcı, net net belli. İlkokula giden bir çocuk bile bunu görür. Burada bir sıkıntı var.  Bakın Rize Galatasaray maçı. Haddime değil, Rize’den de Galatasaray’dan da özür diliyorum ama değinmek zorundayım. Galatasaray bir gol yiyor, net faul. Galatasaray üçüncü golü atıyor, net faul. 2-3 tane faul. Bunu ne Rize’ye karşı ne Galatasaray’a karşı söylemiyorum. Maçı 8 dakika uzatmış, üstüne bir 4 dakika daha koyuyor. Arka arkaya 3 tane korner kullandırıyor orada Rize golü atsa Galatasaray camiası ayağa kalkacak.  Bunlar kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

Koç, maçın ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Maçı değerlendiren Koç şunları söyledi:

Ben televizyonda baktığım zaman olabilir (Kim'e gösterilen kırmızı kart) fifty fifty gördüm ama daha net izleyince Avrupa’da böyle pozisyonlara verilmiyor. Hatta bu maçta da verilmedi. Yusuf Sarı ile Osayi koşuyordu, omuz omuza sonra aut çizgisini geçtikten sonra pozisyon bitti. Çok daha sert temas vardı, orada verilmedi. Öncelikle camiamı sesleniyorum. Taraftarıma sesleniyorum. Sakin olun, evet burada yumruğu masaya vurun asın kesin, düdük astırın diyorsunuz. Bu konulara geleceğim. Sakin olun. Bu takım uzatmalarla beraber 80 dakika burada 10 kişi oynadı. Terinin son damlasına kadar savaştı. 85. dakikaya kadar da maç ortadaydı. Sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Çalan penaltı, o kısmı haklı penaltıydı. Belki de tek doğru kararı oydu. Bu takımla gurur duyuyorum. Çocukların yanından geliyorum. Hepsi çok öfkeli, hepsi çok kızgın. 30 milyon Fenerbahçelinin niye kızgın olduğuyla aynı sebeple. Buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydınız buna benzer bir performans olurdu. Erol bey de söyledi, maç 23. Dakikadan sonra bambaşka bir yere seyretti. Bizim takımımız 11 kişiyle maçın 23 dakikası attığı goller, kaçırdığı goller, defanstaki duruşu, ofanstaki paslaşmaları, uyum içinde mücadele eden savaşan birbirine inanan, kendine inanan futbolculardan olmuş bir kadro olarak çok iyi işler yaptı. Bu maç 11-11 bitseydi bizim buradan mağlup ayrılmamız söz konusu değildi. Ben de öfkeliyim ama ben bu camianın başıyım. Kendimi de kontrol etmek durumundayım. Trabzon’u tebrik ediyorum; ne olursa olsun 3 puanı aldılar, 9. Hafta itibarıyla lider oldular. Ahmet Ağaoğlu’na da sıcak misafirperverliği için teşekkür ediyorum.

Diğer kulüp başkanlarının da hekemlerle ilgili olarak sıkıntı yaşadığını kaydeden Koç, "Zaten dile getiriyoruz. Bakın bunu ilk Fenerbahçe, şahsım ve arkadaşlarım dile getirmeye başladı. Bu müessenin ne durumda olduğunu, ne kadar kokuşmuş olduğunu, çürümüş olduğunu, futbolda güven müessesinin yerde olması, yerde olmasının marka değerini etkilemesi, marka değerinin bu kadar zayıfladığı ortamda yapılacak herhangi ihalede değerlerin düşmesi, sponsorluk değerleri, her şey düşüyor. Buradaki en önemli hususlardan bir tanesi de Türkiye’de futbolda kazanmanın veya kaybetmenin, düşmenin veya şampiyon olmanın sadece sahada belirlenmediği nosyonunun her geçen gün daha da ağır basarak kabul gören bir norm haline gelmesi" dedi.  

Hakemin Fenerbahçe futbolcularına olan yaklaşıyla rakip takıma olan yaklaşımı arasında fark olduğunu söyleyen Koç, “Burada bir sıkıntı var.  Bakın Rize Galatasaray maçı. Haddime değil, Rize’den de Galatasaray’dan da özür diliyorum ama değinmek zorundayım. Galatasaray bir gol yiyor, net faul. Galatasaray üçüncü golü atıyor, net faul. 2-3 tane faul. Bunu ne Rize’ye karşı ne Galatasaray’a karşı söylemiyorum. Maçı 8 dakika uzatmış, üstüne bir 4 dakika daha koyuyor. Arka arkaya 3 tane korner kullandırıyor orada Rize golü atsa Galatasaray camiası ayağa kalkacak.  Bunlar kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar. En objektif şekilde bakmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“Ali Şansalan değil maçalan”

Maçın hakemi için, “Ali maçalan” ifadesini kullanan Koç, “Ali Şansalan değil ‘maçalan’, geçen sene bizden Konya maçını da almıştı. Şimdi Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı” dedi.

Fenerbahçe camiasına seslenen Koç, “Ne gücünüz varsa, ne gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz. Ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse yürüyüş, sosyal medyada çalışmalarsa sosyal medya. Federasyona gitmekse, Federasyona gitmek. Artık harekete geçme, ayaklanma zamanı arkadaşlar. Bunu yanlış yerlere çekmeyin. Fenerbahçe’nin haklarını koruma adına Fenerbahçe camiasının, Fenerbahçe taraftarının bugün Sabiha Gökçen’e giderek, ilk adımı atarak, öyle bir hazırlık olduğunu duyuyorum. Muhakkak bunu yapın arkadaşlar” ifadelerini paylaştı.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU