Davutoğlu: Bahçeli Kürtçe'ye hakaret ediyor

Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin kendine yönelik 'Serok Ahmet' açıklamalarına sert tepki göstererek, "Beni itham ettiğini zannediyor. Kürtçe'yi olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor. Ben dillere hakareti insanlığa hakaret olarak görürüm" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Van'daki temaslarının ardından şehirde yayın yapan yerel bir kanalın canlı yayınına konuk oldu.

AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Maalesef AK Parti öyle bir otoriterliğe saptı ki, bu otoriterliğin ideolojik perspektifini Perinçek ve Beştepe'ye girmiş bazı eski dogmatik Marksistler, denetimi tabiri caizse Bahçeli gibi 90'lı yılların aktörleri yapar hale geldi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına da değinen Davutoğlu, "Seçim ufukta göründüğünde Cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Şimdiden konuşmanın anlamı yok" ifadesini kullandı.

Bahçeli'ye "Kürtçe" tepkisi

Kürt sorunu konusuyla ilgilide değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Önemli olan şu, Kürtçe'nin bir anadil olarak hem kutsal, hem Allah'ın bir nimeti hem de insan hakkı olarak görülmesi. Bunu gördükten sonra konuşmaya başlarız, pratik sonuçları itibariyle nasıl uygulanır diye" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisi için kullandığı "Serok Ahmet" sözlerini de eleştiren Davutoğlu, "Bahçeli bana "Serok Ahmet" dendi diye Ankara'da kükrüyor. İkide bir "Serok Ahmet" diyerek Kürtçe'ye hakaret ediyor. Beni itham ettiğini zannediyor. Kürtçe'yi olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor. Ben dillere hakareti insanlığa hakaret olarak görürüm" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU