Matrix 4 yıldızı merak edilen soruyu cevapladı: "Morpheus'un genç hali evrene nasıl dahil edildi?"

Matrix evreni 18 yıl sonra 4. filmle yeniden hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor

Yahya Abdul-Mateen II, 2018 yapımı Aquaman'de Black Manta'yı canlandırmıştı (AP)

The Matrix Resurrections ismiyle vizyona girecek Matrix serisinin 4. filminde rol alan Yahya Abdul-Mateen II, epey tartışma yaratan karakterine dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mateen serinin ilk üç filminde Laurence Fishburne'ün canlandırdığı Morpheus'un genç halini üstlenecek. Ancak hayranların kafasında meşhur karakterin daha genç bir versiyonunun filmde görünmesinin nasıl mümkün kılındığına yönelik birçok soru işareti bulunuyor.

35 yaşındaki aktör Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Moprheus'un yeni "tekerrürünün" Matrix evrenine nasıl dahil edildiğini açıkladı. 

Yakın zamanda Şeker Adam'ın Laneti (Candyman) filmiyle izleyicilerle buluşan Mateen şunları söyledi:

Matrix'in ve Morpheus'un geçmişinden kesinlikle haberdar olan bir karakteri canlandırıyorum. Söz konusu karakter kendini keşfetme yolculuğunda. Hikayemizde büyümeyle, kendi yolunu tanımlamakla ilgili çok fazla şey var. Morpheus da bundan muaf değil… Bu kesinlikle karakterin farklı bir tekerrürü.

Mateen ayrıca Matrix'in sanal dünyasında her şeyin mümkün olduğunu ve yaş, görünüm gibi şeylerin evrenin kuralları dahilinde değiştirilebileceğini şu şekilde ifade etti:

İzleyiciler Matrix'in birçok kuralı olduğunu anlayacak. Yaş, görünüm gibi gerçek olarak tanımladığımız şeyler o dünyada manipüle edilebilir. Matrix her şeyin mümkün olduğu bir yer.

Lana Wachowski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu The Matrix Resurrections'da Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris ve Priyanka Chopra gibi isimler rol alıyor.

The Matrix Resurrections, 22 Aralık'ta vizyona girecek. 

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU