Akşener: Bahçeli, İmralı canisi diyordu şimdi avukatları ile görüşmesinde sakınca yoktur diyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İsmail Küçükkaya'nın Fox TV'deki Çalar Saat programına katıldı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Abdullah Öcalan açıklaması üzerinden tepki gösterdi. Akşener "Sayın Bahçeli, bebek katili, İmralı canisi diyordu şimdi Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinde sakınca yoktur diyor" ifadelerini kullandı.

İsmail Küçükkaya'nın Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Akşener, Bahçeli'nin sözlerini "180 derecelik bir dönüş" olarak niteledi. 

"Mitilden vazgeçildi" diyen Akşener şöyle konuştu:

İstanbul’da MHP’nin oyu yüzde 8,1. Onun 4 puanı sayın İmamoğlu’na gitti. Sayın Bahçeli bekanın karşılığını 5 harfliler olarak tanımladı. Siz onun içini boşaltırsanız Türkiye gerçek bir beka sorunu ile karşılaştığında vatandaşınıza anlatamazsınız. Şimdi de İstanbul’da seçim yenileniyor, Türkiye'nin gözü bunun üzerinde. Açılımın ayak seslerinin duyulduğu bir sürece gidiyoruz. Sayın Bahçeli, bebek katili, İmralı canisi diyordu şimdi Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinde sakınca yoktur diyor. Bu durum 180 derecelik bir dönüş olarak adlandırılır. Bugün açılımın ayak sesleri var o seslendirmeyi de bizzat Bahçeli yaptı. 23 Şubat'ta Apo ile görüşüyorlar demiştim. Şimdi görüşüyorlar. Kendini ülkücü olarak tanımlayan insanların bu resimde kendini bulmaları mümkün değil. MHP'ye oy veren seçmenlerin hem Türkiye genelinde hem de İstanbul özelinde tavırları çok değişik olacak.

Meral Akşener, Bahçeli'nin Mehter Marşı eşliğinde konvoyla İstanbul'a gelirken çekilen ve MHP tarafından paylaşılan görüntüyü de değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı "Sayın Bahçeli çalışmayı çok sevmez. Sayın Erdoğan’ın dediğinin dışına ne Binali yıldırım ne Bahçeli, Ne Soylu katiyen çıkamaz. Dolayısıyla mitil aranıyor. Bir gece kalıp döndüğü söyleniyor" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yıldırım yayın bitse de gitsek modundaydı"

Ortak yayının moderatörlüğünü yapan İsmail Küçükkaya Akşener'e iki adayın katıldığı program hakkındaki değerlendirmelerini de sordu. Akşener şu yanıtları verdi:

Sayın İmamoğlu’nu canlı yayında oldukça motive gördüm. Ama en önemlisi Sayın Yıldırım’ı incitici bir sözü olmadı. Bunu çok önemli görüyorum. O kadar yorulduk ki. Sayın Yıldırım yayında bitse de gitsek modundaydı. Ak Partililer her şeyden muaf görüyor kendilerini. İstanbul’daki gökdelenlerin sorumlusu CHP’ymiş. Hukuki olarak Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabi o gökdelenler. O izinlere bakıldığında siyasi iradeyi görürsünüz.

"Köşeye sıkıştığında FETÖ dedi"

Sayın Yıldırım köşeye sıkıştığı anda FETÖ dedi. Ekonomiden sorumlu damat bey o gelenekten geliyor. Asıl olan şu: FETÖ’nün 15 Temmuz’da ortaya koyduğu o darbe girişimi sonrasında hiç ders almamışlar. Vakıf önemli bir şey, Osmanlı’dan beri gelen bir gelenek. Şimdi belediye nakit para vermeyebilir ama dağıttığı kaynaklar var. FETÖ vakıflar üzerinden geldi. Sayın İmamoğlu’nun dediği gibi devlete güvenip resmi kurumlar üzerinden iş yapmak gerekir. Böylece akrabalar üzerinden bir vakıflaşma söz konusu olmaz. Türkiye’de her şeyin olduğu gibi bu anlayışın da cılkı çıktı. Ben sayım Yıldırım’ın FETÖ ile ilişkisi vardır diyemem ama bakanlık yapmış bir isim.

"AK Parti içindeki Erdoğancılar erken seçimi dillendirecek"

Meral Akşener 23 Haziran seçiminin ardından AK Parti içinde bir hesaplaşma olacağını ve erken seçimin gündeme getireleceğini öne sürdü:

Erdoğan lüzumsuz yere kendini tartıya çıkardı. Bütün topuyla tüfeğiyle gelen AK Parti yönetici kadrosu var. Bunların tamamı 24 Haziran’da Erdoğan’a kendi arkadaşları tarafından fatura edilecek. Erken seçimi biz ağzımıza almayacağız ama göreceksiniz AK Parti içindeki en hızlı Erdoğancılar erken seçimi dillendirmeye başlayacaklar. Erdoğan siyasi bir feraset, ben kendisini tanıyorum hep gerçekçi bir politikacı olmuştur. O feraseti 31 Mart akşamında gösterdiği gibi olsaydı böyle olmazdı. "24’ünden sonra Sayın Erdoğan’ın derdi büyük olacak. Ben diyorum ki İstanbullulara 23’ünden sonra hepimiz tatile gidelim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU