Davutoğlu: Yaşanan sıkıntının nedeni cehalet ve yolsuzluk

"Yüzde 20'lik bir kesim Avrupa standartlarında yaşıyor, yüzde 20'lik bir kesim ise Afrika ölçeğinde, Bengal ölçeğinde yaşıyor. İşte gerçek bölücülük bu"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da partisinin il başkanlığının açılışını yaptı, esnafı ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, yurdun birçok il ve ilçesini gezerek vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Gittikleri her yerde insanların dertli olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu bölgenin insanlarının kayyum ile PKK arasına sıkışmasına asla izin vermeyeceğiz. Sizden destek bekliyorum. 'Kürt sorunu yoktur' diyenler ve bu halkın derdiyle dertlenmeyenlere cevabı vermek üzere destek bekliyoruz. Gelecek Partisini niçin kurduk biliyor musunuz? Halktan kopanlara haddini bildirmek için kurduk. Yoksulluğa son vermek için kurduk. Gelecek Partisini Anadolu'nun her yerindeki vatandaşlarımızla bu makus, karamsar gidişe son vermek için kurduk ama desteğe ihtiyacımız var"

Konuşmasının ardından beraberindekilerle kurdele keserek partisinin il başkanlığını açan Davutoğlu, daha sonra kanaat Önderleri, STK temsilcileri ve basın ile bir araya gelerek bir konuşma yaptı.

Türkiye’de büyük sorunlar yaşandığını ve yaşanan sıkıntıların iki temel nedeni olduğunu belirten Davutoğlu, "Bunlardan ilki cehalet ikincisi de yolsuzluk" dedi.

"Allah’ın izniyle bu toprakları kimse bölemez"

Türkiye’de bütün kurumların içinin çözüldüğünü ve iktidarın kendileri gibi düşünmeyen herkesi “bölücü, hain, terörist” ilan ettiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün Doğu ve Güneydoğu’yu geziyorum.  Yiğit Kürt çocuklarının bir tekinin bile bu ülkeyi bölmek gibi bir niyet imayla dahi bile serdetmiş değil. Allah’ın izniyle bu toprakları kimse bölemez. Ama onların politikaları ile değil, bu yiğit Kürt vatandaşlarımızın bu toprakla bağlılığı sayesinde kimse bölemez"

"Asıl bölücü kim biliyor musunuz?"

Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, "Bu ülkede gerçek bölücüler kimler biliyor musunuz? Gerçek bölücüler sırça köşklerinde oturup, 5 maaş alıp, vergi muafiyetine tabi olup müteahhitlikten milyarlar kazanalar ve yurt dışında milyar dolarlık servete sahip siyasiler" diye konuştu.

Türkiye'nin ikiye bölündüğünü kaydeden Ahmet Davutoğlu, "Milyar dolarlık servetleri olanlar, milyon dolarlık rüşvet alanlar, bu bir kesim, diğer kesim ise Ağrı sokaklarında evine kömür alamayanlar, çocuğuna okul harçlığı veremeyenler, gübre-yem alamayanlar ve 1500 lira ile geçinmek zorunda kalan emekliler. İşte gerçek bölücülük budur. Siz Türkiye'yi ikiye böldünüz. Yüzde 20'lik bir kesim Avrupa standartlarında yaşıyor, yüzde 20'lik bir kesim ise Afrika ölçeğinde, Bengal ölçeğinde yaşıyor. İşte gerçek bölücülük bu. Cehaletleri ve yoksuzlukları ile Türkiye'yi bu hale getirdiler. İşte biz bu bölücülüğü yok etmek üzere geliyoruz" dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Davutoğlu, bir kafede öğrenciler ve vatandaşlarla da çay içerek sorunlarını dinledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU