Rusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin, tüm askeri hazırlıkların Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyon mesajları vermesi sonrası, Rusya'dan açıklama geldi.

Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik muhtemel askeri hareketına ilişkin, "Biz, önceden olduğu gibi Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve siyasi bağımsızlığına saygı gösterilmesinden yanayız. Bu bizim ilkesel tutumumuz, Türkiye de dahil tüm ortaklarımızla temaslarımızda bunu esas alıyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye'nin egemenliğinin Suriye topraklarının tamamında tesis edilmesi gerektiğini belirten Verşinin, "Suriye'de terörle mücadelede sona geliniyor, doğal olarak buna devam edilmesi gerekiyor. Askeri hazırlıklara gelirsek, bu hazırlıklar Suriye egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurmalı" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ekim'deki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırılara ilişkin, "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız" demişti.

Dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aynı konuya ilişkin, ABD ve Rusya'yı kastederek, "Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, bu teröristler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU