Musk, Tesla'nın taşınma kararının nedeni olarak Demokrat siyasetçiden küfür yemesini gösterdi

Musk, Kovid-19 önlemlerini "faşistçe" bulunca ortalık kızışmıştı

50 yaşındaki Elon Musk, gelecek 40 yıl içinde Mars'ta Tesla fabrikası kurmayı istiyor (Reuters)

Elon Musk'ın, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın genel merkezini Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nden Teksas'a taşıma kararının nedenlerinden birinin, Demokrat bir siyasetçinin teknoloji milyarderine küfretmesi olduğu ortaya çıktı.

Tesla'nın fabrikasının olduğu Kaliforniya'ya bağlı Alameda County'de Mayıs 2020'de Kovid-19 pandemisi sebebiyle karantina uygulanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyaletin genelinde üretim hatlarının katı sağlık önlemleriyle 8 Mayıs itibarıyla açılmasına rağmen uygulanan karantinaya kızan ve uygulamaları "faşistçe" bulan Musk, fabrikanın açılması için eyalet yetkilileriyle görüşmüştü.

Dünyanın en zengin ismi ayrıca Alameda County'ye dava açmış ve şirketin genel merkezini taşıyacağını açıklamıştı.

Bununla birlikte Musk'ın açıklamalarına tepki gösteren Kaliforniya Eyalet Meclisi'nin Demokrat üyesi Lorena Gonzalez attığı bir tweet'te "Elon Musk'ı si*****" demişti.

"Kesinlikle"

Musk, geçen hafta Tesla'nın genel merkezinin Kaliforniya'dan Teksas'a bağlı Austin'e taşınacağını duyurdu. Açıklamasında çalışanların Kaliforniya'da ekonomilerine uygun ev bulamamasını ve bölgedeki sıkışıklığı gösteren Musk, "Austin'deki fabrikamız havalimanına 5 dakika, şehir merkezine de 15 dakika mesafede" dedi.

Tesla ve SpaceX CEO'su, Twitter'da 8 Ekim'de paylaşılan "Tesla, Kaliforniya Eyalet Meclisi Üyesi'nin küfrünün ardından genel merkezini Teksas'a taşıdı" başlıklı habereyse şu yorumu yaptı:

Kesinlikle.
 


Ekonomi uzmanları ayrıca ABD'de en yüksek gelir vergisi oranının bulunduğu eyaletin Kaliforniya olduğunun altını çizdi. Teksas'taysa bu tür bir vergi yok. 

 

Independent Türkçe, Sputnik InternationalBBC Türkçe, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU