Plastik havuz örtüsünün altında can verdi: Korkunç ölüme rekor tazminat davası

14 yaşındaki Nabila Maazouz’un annesi "Her ebeveynin en korkulu kabusunda yaşamaya devam ediyoruz" dedi

Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü, yaşanan olaydan sonra havuz örtüsü kurallarında bazı değişikliklere gitti (Unsplash)

ABD'de bir lisede yüzme antrenmanından sonra üstü kapatılan havuzda örtünün altında kalıp boğulan gencin annesi okula 70 milyon dolarlık (yaklaşık 635 milyon TL) dava açtı.

Oregon eyaletindeki Hillsboro bölgesinde yer alan Liberty Lisesi'nde okuyan Nabila Maazouz, 20 Kasım 2019'da talihsiz bir olayla yaşamını yitirdi.

Akşam düzenlenen yüzme antrenmanı tamamlandıktan sonra eğitmenler, yüzme takımındakilere havuza girerek özel yapım örtüleri kapatmalarını istedi.

Bunun üzerine aralarında 14 yaşındaki Maazouz'un da bulunduğu yüzme takımındaki öğrenciler, farklı katmanlardan oluşan örtüyü havuza dalıp çıkarak kapatmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk katmandaki örtünün kapatılmasıyla ikinci katmana geçen takım, bu örtüyü kapatırken Maazouz'un havuzun içinde kaldığını fark edemedi.

İşlem tamamlandıktan sonra da öğrenciler ve eğitmenler, ışıkları kapatarak havuzu terk etti.

Bu sırada kızının antrenmandan çıkmasını bekleyen Patty Maazouz ise tüm ekibin binanın dışına çıktığını fakat kızının aralarında olmadığını fark etti.

Patty, bunun üzerine endişelenerek eğitmenlere gidip durumu anlattı. İçeri geri giren ekip, yaklaşık 25 dakika sonra havuzun örtülerini açtığında havuzun dibinde Nabila'nın cansız bedeniyle karşılaştı.

Salı günü Multnomah County Gezici Mahkemesi'nde görülen davada Patty, ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme nedeniyle okula, bölge yönetimine ve bölgedeki Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'ne tazminat davası açtı.

Anne, "Durumu çok daha kötü hale getiren şey, aslında Nabila'nın ölümünün engellenebilir olmasıydı. Umarız bu dava ileride benzer trajedilerin yaşanmasının önüne geçer. Her ebeveynin en korkulu kabusunda yaşamaya devam ediyoruz" dedi.



Independent Türkçe, NBC News, NZ Herald

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU