Bolu Belediye Başkanı Özcan TRT dizisindeki "Köroğlu" karakterini Bahçeli'ye şikayet etti

Özcan, Bahçeli'den TRT'ye tepki göstermesini ve TRT'nin yayın politikası konusunda uyarıda bulunmasını istedi

Fotoğraf: AA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT'nin Teşkilat dizisindeki "Köroğlu" isimli karakter nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özcan mektubunda, "Köroğlu'nun adı, TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde maalesef Türk düşmanlarıyla, vatan hainleriyle iş tutan biriyle aynı kefeye konulmuştur" diyerek, bu durumun Bolu halkını ziyadesiyle üzmüdüğünü söyledi.

Köroğlu adının, devlet kanalında ayaklar altına alındığını ve bunun Türk milletine bir hakaret olduğunu savunan Özcan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'yı da bir mektup gönderdiğini ve bu karaktere son vererek özür dilemesini istediğini belirtti.

Bahçeli'den iki istekte bulundu

Özcan, TRT'nin bu tutumuna karşı Bahçeli'nin kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek, kendisinden iki istekte bulundu:

Zat-i alinizin yerli ve milli duruşunu, milliyetçi duruşunu tüm dünya bilmektedir. Bu doğrultuda, her zaman şahsımıza saygı duyan, Atatürk milliyetçisi bir kardeşiniz olarak, tamamen milli duygularla sizleri de bilgilendirmeyi uygun gördüm.

Köroğlu'nun Torunları olarak sizlerden iki talebimiz vardır. Birincisi TRT'ye gereken tepkiyi vermenizdir. Bu mektubu okuduğunuzda eminim ki; TRT'nin yapmış olduğu bu tarih bilmezliğe, bu aymazlığa ve bu büyük ayıba kayıtsız kalmayacaksınız.

İkinci olarak ise, Türk milletinin vergileriyle yayın hayatını sürdüren TRT'nin yayın politikalarıyla ilgili husustur. TRT'nin artık kendine çeki düzen vermesi gerektiğini düşünmekteyim. Yani bu minvalde TRT'nin eskisi gibi, yerli, milli ve tarafsız çizgisine geri dönmesini arzu ettiğimi belirterek, şahsınızın bu konuyu kamuoyunda gündeme getirmesini istirham ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, zat-i alinizin vereceği destekler için şimdiden şahsım, Bolu halkı, Türk milleti ve Türk dünyası adına teşekkür ediyor, saygı, sevgi, muhabbetlerimi sunuyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU