Karabüklü Rümeysa Gelgi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek dünyanın yaşayan en uzun kadını oldu

Yeni dünya rekortmeni, başarının "kendilerini olduğu gibi kabul etme" hususunda insanlara ilham vermesini umduğunu söylüyor

Rumeysa Gelgi'nin olağandışı uzun boyu, Weaver sendromu adı verilen ve hızlı büyümeye neden olan nadir bir sağlık durumundan kaynaklanıyor (Guinness Dünya Rekorları)

Guinness Dünya Rekorları, boyu 2 metreden uzun bir Türk kadınının resmi olarak yaşayan en uzun kadın seçildiğini duyurdu.

Türkiye'nin Karabük ilinden Rumeysa Gelgi, normalden hızlı büyümeye yol açan Weaver sendromu adlı sağlık durumu yüzünden 215,16 cm'ye ulaşan boyunun, diğer insanlara kendilerini olduğu gibi kabul etmeleri için ilham vermesini umduğunu söyledi.

Gelgi, "Her dezavantaj kendiniz için bir avantaja dönüştürülebilir, bu yüzden kendinizi olduğunuz gibi kabul edin, potansiyelinizin farkında olun ve elinizden gelenin en iyisini yapın" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 yaşındaki Gelgi 2014'te de ergenlik çağındaki yaşayan en uzun kişi unvanını alarak dünya rekoru kırmıştı. Gelgi o zamandan beri kürsüsünü nadir rahatsızlıklara sahip diğer kişileri savunmak için kullanıyor.

Sağlık durumuyla bağlantılı hareket sorunları sebebiyle, hareket etmek için çoğu zaman tekerlekli sandalye kullanan Gelgi, yürüme aparatı yardımıyla da yürüyebiliyor.

Guinness Dünya Rekorları'nın genel yayın yönetmeni Craig Glenday, rekorlar kitabına dönen Gelgi'yi karşılamanın bir "onur" olduğunu ifade etti.

Glenday, "Kalabalıktan sıyrılma hususundaki yılmaz ruhu ve gururu bir ilham kaynağı" dedi.

Yaşayan en uzun kadın kategorisi, pek de sık el değiştiren bir kategori değil, o yüzden bu haberi dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyorum.

Dünyanın yaşayan en uzun adamı olan Sultan Kösen de Türkiye'den. Kösen'in boyu 2018'de 251 cm olarak ölçülmüştü.

Şimdiye dek kayıtlara geçen en uzun kadın ise 1982'de ölmeden önce boyu 246,3 cm ölçülen, Çin'in Hunan eyaletinden Zeng Jinlian olmuştu.

PA'den de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU