Dubai'deki Burc el-Arab, 1000 liralık turla gezilebilecek

Bugüne kadar sadece otelde konaklayan veya restoranda yemek yiyen misafirler gösterişli gökdelenin içini görebiliyordu

Dünyanın en yüksek otellerinden biri olan Burc el-Arab 22 yıldır hizmet veriyor (Pexels)

Bu otelde konaklamak için gecelik bin sterlin (yaklaşık 12 bin TL) ödemek istemeyebilirsiniz fakat otelin "küresel bir ikonun anlatılmamış hikayelerinin büyüleyici keşif yolculuğu" diye nitelendirdiği turla artık Dubai'deki Burc el-Arab gökdeleninin içine göz atabilirsiniz.

Geçen hafta başlatılan tur, otelin ortak alanlarında yürüme ve fotoğraf çekmenin yanı sıra geceliği 6 bin 500 sterlin (yaklaşık 80 bin TL) olan kral dairesini görme fırsatı da tanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, Burc el-Arab'da düzenlenen spor ve kültür etkinliklerinden kalan hatıra eşyalarını görme şansınız da var. Buna, "önceki aylarda David Guetta'nın muhteşem United at Home karantina performansında kullandığı DJ seti" de dahil.

Kişi başı 399 Dirhem (yaklaşık 1000 TL) fiyat biçilen, küçük grupların katıldığı tur her gün 15 dakikada bir gökdelenin komşusu Jumeirah Beach Hotel'den başlıyor.

Bu, tesiste sadece yürümek için verilen taban fiyat. Gökdelenin baş döndüren altın sütunlu avlusunda öğleden sonra çayı, açık havadaki deniz manzaralı barında bir kadeh şampanya ya da "24 Ayar Som Altın Cappuccino" (bir fincanı yaklaşık 230 TL) içmek için fazladan para harcayabilirsiniz.

Kentin sahil şeridinden ayrı halde kendi adasından yükselen yelken şeklindeki otel, Aralık 1999'da büyük bir törenle açılırken kendisini "yedi yıldızlı" otel diye tanımlayıp manşetlere çıkmıştı.
 

Burc el-Arab suit oda (Jumeirah.com).jpg
Dubai'deki Burc el-Arab otelinde bir Club Süit (Jumeirah.com)


Daha önce sadece oda rezervasyonu yapan ya da havalı restoranlarından birinde akşam yemeği yiyen misafirler otelin içini görebiliyordu.

Otelin Genel Müdürü Ermanno Zanini şunları söyledi:

Tüm gözler özellikle de Expo 2020'de 'The World’s Greatest Show' (Dünyanın En Harika Gösterisi) için ev sahipliği yapan Dubai'deyken, Inside Burc el-Arab'ın (Burc el-Arabı'ın İçinde) açıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Yerel halka ve ziyaretçilere bu dünyaca ünlü sembolik yapının harikalarını ilk elden deneyimleme şansı vermek için mükemmel bir fırsat.

Burc El-Arab Jumeirah dünyasına nefes kesici bir pencere açan bu tur, sadece binanın değil, aynı zamanda ilgili kişilerin, yaratıcılıklarının ve ustalıklarının yanı sıra Emirlik'in misafirperverliğinin, Arap zenginliğinin ve dünya standartlarındaki hizmetin de hikayesiyle ilgilenenlere hitap edecek. Bu olağanüstü deneyimi dünyaya sunmaktan gurur duyuyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU