Akşener: Bir cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza problemi milli meseledir

"Basketbol oynamaya çalışmak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyoruz"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye'nin salgın sürecini daha iyi yönetmesini sağlayacak tek bir teklif dahi getiremedi. Öyle konularla geldiler ki; kendilerini rezil ettiler” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, salgının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte İYİ Parti’nin getirdiği önerileri hatırlattı ve “Bir cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza problemi milli meseledir” dedi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Erdoğan belli ki artık sürmenaj olmuş durumdasın. Pandeminin ilk günlerinde en az iki hafta karantina ilan edin diye seni kim uyardı? Esnafımıza destek ödemesi yapılsın önerisini sana kim getirdi? Erdoğan şimdi bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. Bu vesileyle kendisine B vitamini eksik etmemesini, basketbol oynamaya çalışmak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyoruz.

“BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri’ni peşkeş çekmeye kalkıyorsun”

Akşener, Erdoğan’a “Hayırdır sayın Erdoğan, biz bu doğal gazı Putin’le kurduğun kankalığa rağmen neden bu kadar fahişi fiyata alıyoruz? Biz göre göre neden soyuluyoruz?” diye sordu ve şunları söyledi:

Şimdi de çıkmışsın daha tehlikeli bir işe kalkışıp ülkemizin çok önemli iki kurumu olan Türkiye Petrolleri’ni ve BOTAŞ’ı yandaşlarına ve sözümona savaş açtığın küresel sermayeye göz göre göre peşkeş çekmeye kalkıyorsun. Sayın Erdoğan, BOTAŞ’ı ticari, international, altyapı olarak üç ayrı şirkete bölüp ticari ve international hisselerini aynı Türk Telekom özelleştirmesinde olduğu gibi yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor. Altyapı AŞ’yi de BOTAŞ’ın tüm borçlarını üstlenen bir kamu kuruluşu haline getirip bunun maliyetini de milletimizin sırtına yıkmak istiyor. Şimdiye kadar enerji dağıtımını özelleştirdin de ne oldu?

“İYİ Parti, de facto iktidar partisidir”

Konuşmasında kendisini kastederek “Sıkı dur sayın Erdoğan başbakan geliyor” diyen Akşener, şunları kaydetti:

İYİ Parti artık, Türkiye’nin, “de facto” iktidar partisidir. Çünkü onlar, milletin içine çıkamazken, biz milletimizle omuz omuzayız. Çünkü onlar, hamasetle, gıybetle, iftirayla, vakit öldürürken, biz çözümlerimizle, projelerimizle geliyoruz. Çünkü onlar yan gelip yatarken, biz canla başla milletimiz için çalışıyoruz.İşte o nedenle; Biz, artık ufukta görünen seçimlere, aynı iktidardaymışız gibi çalışarak girecek, ve Allah’ın izni, milletimizin de teveccühüyle, iktidar olarak çıkacağız!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU