Mehmet Barlas: Bahçeli siyaset dersi veriyor

"Türkiye'nin örnek siyasetçisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de siyasetçiler arasında bir örnek olduğu görüşünü savunurken “Her konuda gereken ne varsa söyleyip toplumu sürekli uyarıyor” dedi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında CHP’ye bazı eleştiriler yaptı:

Türkiye'yi hedef alan komploları, tehlikeleri ve yaşadığımız krizleri düşündüğümüz zaman siyaset mesleğinin önemini daha iyi anlarız. Siyasetçi sadece iktidar olup bu tehlikeleri bertaraf etmekle görevli değildir... Siyasetçi ayrıca kitlelerin fark etmediği tehlikeleri de görür ve toplumu uyarır. Ne yazık ki şu anda Türk siyasetinde bir topallama var. Başını Cumhuriyet Halk Partisi'nin çektiği muhalefet görevini yapmıyor.

Tehlikeler karşısında toplumu uyarmak veya dış tehditler karşısında toplumla yekvücut olup direnmek gibi davranışlar şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde de diğer muhalefet partilerinde de yok. Aksine bunların Türkiye'yi hedef alan komplolardan mutluluk duydukları, daha da ötesi terör örgütleriyle dayanışma halinde bulunan Amerika gibi ülkelere sempati gösterdikleri kesin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu açıdan Türkiye'nin örnek siyasetçisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir” diyen Barlas, şunları yazdı:

Bahçeli hem Cumhur İttifakı'nı sağlamlaştırarak iktidarın güç kaybetmesini önlüyor hem de her konuda gereken ne varsa söyleyip toplumu sürekli uyarıyor.

MHP liderinin dünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na yönelttiği soruları hatırlatan Barlas, şu görüşlerini dile getirdi:

Bahçeli'nin uyarılarını dinlerken önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık sabrımız kalmadı" şeklindeki sözlerini hatırladım. Türkiye'yi hedef alan havan toplarını; askerlerimizi, polislerimizi şehit eden kurşunları atanlar Türkiye'den gerekli cevabı mutlaka alacaklardır. Türkiye'nin yönetiminde bu kararlılık ve irade vardır. Devlet Bahçeli'nin çıkışları da bu zor durumu Türkiye için kolaylaştırıyor. Dilerim siyasete heves eden herkes Devlet Bahçeli'den ders alır.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU