Squid Game'in yönetmeni, Gi-hun'un sezon finalindeki kırmızı saçının sırrını açıkladı

Hwang Dong-hyuk, Gi-hun'un saçını asla kırmızıya boyamayacağını itiraf etse de rengin özel bir önemi var

Squid Game'in yazarı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk, (Lee Jung-jae'nin canlandırdığı) Seong Gi-hun'un saçını sezon finalinde neden kırmızıya boyadığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zapzee'ye verdiği röportajda Dong-hyuk, Gi-hun'un çarpıcı saç değişimi de dahil olmak üzere Güney Koreli hayatta kalma dizisinin final anlarını tahlil etti. 

Dong-hyuk şunları söyledi:

O olduğumu hayal ettim ve kendi kendime dedim ki 'Saçını asla boyamayı düşünmeyeceğin renk nedir?' Sonra Gi-hun'un saçını asla kırmızıya boyamayacağı sonucuna vardım. Bu onun yapacağı en çılgınca şey olurdu.

Netflix'in şimdiye kadarki en çok izlenen dizisinin yaratıcısı Dong-hyuk, parlak kırmızı saçların Gi-hun'un "içindeki öfkeyi" ve ölümcül Squid Game organizatörlerine karşı hiddetini "gerçekten gösterdiğini" ekledi.

Sezon finali yayımlandıktan sonra bazı izleyiciler Gi-hun'un yeni görünümünün kafalarını karıştırdığını belirten tweetler atmıştı.

 

 

 

 

Squid Game, 17 Eylül'de gösterime girmesinden bu yana Netflix izleyicilerini etkisi altına aldı ve Netflix'in dünya çapındaki en çok izlenen 10 listelerine hükmetmeye devam ediyor.

Dizide borca batmış yüzlerce kişi muazzam bir nakit para ödülü kazanma şansı için en sevdikleri çocukluk oyunlarını oynamak amacıyla kaydoluyor fakat sonra Squid Game'in çocuk oyunu olmadığı anlaşılıyor.

Bir oyuncu ayakta kalarak milyarlarca sterlin kazanırken katılımcıların geri kalanı 5 ölümcül turda "eleniyor" veya öldürülüyor.

Hayatta kalma oyunlarına dayanan diğer Japon filmleriyle benzerliklere dair de Zapzee'ye konuşan Dong-hyuk, dizinin oyunlardansa kişilere odaklanmasının filmlerle Squid Game arasındaki en önemli fark olduğunu söyledi.

 

 

Dong-hyuk şunları belirtti:

Genelde böyle filmlerde karmaşık oyunları çözen bir dahi ortaya çıkar. Fakat biz çocuk oyunlarından en basit olanlarını seçtik. Bu, bir kahramanın oyunu kazanmasıyla ilgili değil. Dizi tamamen kaybedenlerin hikayesiyle ilgili.

Dong-hyuk daha önce Squid Game'in 2014 yapımı Japon filmi As The Gods Will'e çok benzediği yönündeki eleştirilere de yanıt vermişti. Takashi Miike'nin filminde de Netflix dizisinin ilk bölümünde yer alan Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyunu yer alıyor.

Dong-hyuk basın toplantısında şunları söylemişti:

(İlk oyunun) benzediği doğru fakat ondan sonra hiçbir benzerlik yok.

Dong-hyuk, 2008 ve 2009'da Squid Game üzerinde çalıştığını ve o dönem ilk oyunun çoktan kararlaştırıldığını açıklamıştı.

Hwang, "Bu hikaye üzerinde hak iddiasında bulunmak gerçekten yapmak istediğim bir şey değil" diye eklemişti.

Ama söylemem gerekseydi, önce ben yaptım derdim.

Squid Game'in başrollerindeki diğer isimler; (Sae Byuk rolünde) Jung Ho Yeon, (Oh Il-nam rolünde) Oh Yeong-su, (Ali Abdul rolünde) Anupam Tripathi ve (Cho Sang-woo rolünde) Park Hae-Soo.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU