Tasma taktığı robot köpeğini gezdirirken görüntülendi

"2097’de yaşayan insanlar var"

İspanya’nın Leon kentinde bir kadın robot köpeğini gezdirirken görüntülendi. TikTok’ta ve Twitter’da paylaşılan görüntüler viral oldu.

Olayın görüntülerini cuma günü TikTok’taki @matriarca0601 isimli bir kullanıcı ve Twitter'da ise @pablobierzo15 paylaştı. Görüntüler toplamda 800 binden fazla kez izlendi.

Videoda mekanik hayvan, sahibinin yanında itaatkar biçimde yürürken ve çevik hareketlerle kaldırıma çıkarken görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robotik firması Boston Dynamics’in tasarladığı, Spot adlı robot köpeğe tasma takıp gezdirmeye çıkaran kadınsa işlek bir caddede yürürken civardaki kişilerin dikkatini çekiyor.

Görüntüleri TikTok’ta paylaşan @matriarca0601, "Leon'da her şey olabilir" diye yazdı. @pablobierzo15 isimli kullanıcı ise, "Leon'da 2097’de yaşayan insanlar var" yorumunu yaptı.

Gönderiye yorum yapan bir diğer kullanıcı ise "Sanırım Mars'ta yaşıyor, değil mi?" diye sordu.

Iker isimli bir kullanıcı, "Gerçek hayatta da video oyunu oynayabileceğinizi bilmiyordum, ilginç" derken, Ana Maria isimli kullanıcı da şöyle yazdı:

Bu köpekleri gezdirmek için kursa ihtiyaç yok, değil mi?

Bazı kullanıcılarsa distopik bilimkurgu dizisi Black Mirror’la benzerlikler buldu. 5. sezonun 4. bölümünde çeşitli silahlarla donanmış benzer robotlar insanları takip ediyordu.

Öte yandan Boston Dynamics’in robot köpeğini "sahiplenmek" isteyenlerin 74 bin dolarlık ödeme yapması gerekiyor. Tasarımcılarsa robotun "kutudan çıkar çıkmaz kullanıma hazır hale geldiğini" söylüyor.

Spot, "tehlikeli, erişilemeyen ve uzak noktaları" keşfetmede ustalaştı. Bu nedenle afet yönetiminden endüstriyel denetimlere ve eğlence sektörüne kadar çeşitli kullanım alanları mevcut.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Boston Dynamics

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU