Merkel: Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz, birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz

Türkiye ve AB ilişkileriyle ilgili konuşan Merkel, "NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) için yasadığı göç konusunda merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Jüdische Allgemeine gazetesi, Kudüs'te Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nü ziyaret eden Merkel'in Türkiye ile ilgili sözlerine yer verdi.

Başbakan Merkel, burada Türkiye ile ilgili bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye’nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz.

Dış politikanın, değerler ve çıkarların bir karışımı olduğunu söyleyen Merkel, "Burada doğru dengeyi bulmak büyük mesele" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

16 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert geçen hafta yaptığı açıklamada, Merkel'in, 16 Ekim'de Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirmişti.

Merkel’in İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyleyen Seibert, Türkiye’nin kendileri için önemine işaret ederek, "Türkiye, bizim için önemli ve yakın bir partnerdir. Ülkelerimiz birçok yönden birbirine bağlı" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU