İsrail ve Fransa, Mavi Marmara'yı anlatan dizi film yapacak

Dizide İsrailli, Türk ve Fransız oyuncularına yer alacağı da aktarıldı

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara isimli gemiye 31 Mayıs 2010'da İsrail komandolarının düzenlediği baskında 10 kişi hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: AA

İsrail, Babe Films isimli Fransız yapım şirketiyle Mavi Marmara'da yaşanılanları dizi olarak uyarlayacak. Sekiz bölümden oluşacak dizi 2022'de yayınlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara olayı, 2022'de yayınlanacak "Ocean Wind" isimli  diziyle anlatılacak. 

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara isimli gemiye 31 Mayıs 2010'da İsrail komandolarının düzenlediği baskında 10 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye-İsrail ilişkilerini uzun bir dönem kopma noktasına getiren Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için İsrail, Türkiye'ye 20 milyon dolar tazminat ödedi.

Türkiye'de açılan Mavi Marmara davası İsrail'le imzalanan anlaşma sonrasında 2016 yılında düşürülmüştü.

Baskında gözünden yaralanan İsrail Özel Kuvvetleri'nden (IDF) Dean Miroshkinov "Ocean Wind" adını alacak dizinin yönetmenleri arasında. Hikâyenin aynı zamanda dizide rol de alacak Miroshnikov'un aktarımlarına dayanacağı belirtildi. Dizide  İsrailli, Türk ve Fransız oyuncularına yer alacağı da aktarıldı. 

Türkiye'de de kısa film yapılmıştı

Türkiye'de de Mavi Marmara'yı konu eden kısa bir sinema filmini beyaz perdeye aktarmıştı. 2020 yılına özel hazırlanan yapım, Kazakistan, İtalya, Kanada, Romanya, Hindistan ve Mısır'da festival seçkilerinde gösterilmişti. Yönetmenliğini Recep Köse'nin yaptığı Sinyal adındaki 19 dakikalık filmin yapımcılığını Rumman Grup üstlenmişti. Hindistan'daki Tagora Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülünü kazanan film, İtalya'da düzenlenen Nazra Palestine Film Festival'inde finalist. Moldova'daki Laurus Film Festivali'nde yarı finalist olan olmuştu. Kanada'daki Montreal Uluslararası Film Festivali, Romanya'daki Short Stop Uluslararası Film Festivali ve Mısır'daki Faten Hamama Film Festivallerinde "Festival Seçkisi"nde yer alan Sinyal, bu yılın temmuz ayında Almanya'da düzenlenen Kiez Berlin film Festivali'nde “En İyi İnsan Hakları Filmi” ödülünü kazanmıştı.

 

T24, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU