Bahçeli: CHP'nin gündemi anayasanın ilk 4 maddesini kaldırmak

"Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Türk ismini tasfiye etmeyi düşünüyor musunuz? Türkiye yerine ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine insanı kelimelerinin getirilmesini amaçlıyor musunuz?"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin gündeminin anayasanın ilk dört maddesini değiştirmek olduğunu öne sürdü.

Partisinin Meclis’te grup toplantısında konuşan MHP lideri; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi yetkililerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem için yaptığı görüşmeler hakkında şunları söyledi:

Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile vardır, dalavere vardır, dümencilik vardır. Hıyanetin daniskası vardır. Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar, birbirlerine sürekli gidip geliyorlar, yoklama yapıyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine kazık atıyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı, altın günleriydi. Zannediyorum bu gidişle onu da gerçekleştirecekler. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Muğlak ifadelerle gürültü kirliliğine neden oldukları da ortadadır.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları için üçüncü kez bir araya gelmişlerdir. HDP'yi masa altında tutarak sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamışlardır. Uzlaşma doğru hedefler üstünde olur. Allah için söyleyiniz, bunların neresi dürüst? Neresi temiz? Neresi düzgün?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sorularıma cevap ver"

Bahçeli, sözlerinin devamında en son olarak eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışmaya açtığı "anayasanın ilk dört maddesi" konusu hakkında CHP'ye yüklendi. Ana muhalefetin gündeminin ilk dört maddeyi kaldırmak olduğu görüşünü savunan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bazı soruları olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Türk ismini tasfiye etmeyi düşünüyor musunuz? Türkiye yerine ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine insanı kelimelerinin getirilmesini amaçlıyor musunuz? Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler gönderiyor musunuz? Sorların cevabı basittir, Kılıçdaroğlu ya evet diyeceksin ya hayır diyeceksin. Boş kağıt verirsen hepsine evet demiş kabul edileceksin. Sorularıma cevap ver.

MHP lideri, Kılıçdaroğlu'na "Korku edebiyatını bırak. Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç. Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin" diyerek seslendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU