Akşener'den "siyasi suikast" iddialarıyla ilgili açıklama: Ecel ne bir nefes evvel, ne bir nefes sonradır

"Muhalefetin ortak adayı" tartışmalarıyla ilgili Akşener, "Millet İttifakı'nın göstereceği aday 13. Cumhurbaşkanı olacak Cumhur İttifakı'nın bileşenlerine önerim; seçim kararını alsınlar Cumhurbaşkanı'nın kim olacağını öğrensinler" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı genel merkez binasında ziyaret etti.

İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu.

Görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar üzerine istişarelerde bulunduk. Türkiye'nin uzunca bir zamandır istişare kültürünü kaybettiğini biliyoruz. Bu istişare kültünün tekrar tahkim edilmesinin hayati bir öneme haiz olduğuna inanıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Devlet ciddiyetini ortadan kaldırırsanız devlet krizi doğar"

Azez'de 2 özel harekat polisinin şehit edilmesiyle ilgili de konuşan Akşener, hükümetin politikalarını eleştirerek şunları kaydetti:

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Netice itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nin her dönemde PKK ve sonrasında oluşan YPG ile ilişkileri malum. Burada gözden geçirmenin ötesinde ülkemizi yöneten iktidar partisinin ABD ile onun başkanlarıyla gidip orada oval ofiste başka yerlerde aldığı tutumla iç politikada ortaya koyduğu bir söylemin birbiriyle çelişmesi problemi var. 

Başından bu yana söylediğimiz şey şu; ABD'nin bu yaptığı yanlıştır, yanlış dedikten sonra gereğinin yapılmasıdır. İncirlik kapatılabilir, geçmişte bunun örnekleri oldu. Bizim askerimizin başına çuval geçirildi, Erdoğan, "Nota verecek misiniz?" sorusuna "müzik notası mı bu ne ciddiyetsizlik" dedi. Askerinizin başına çuval geçirilmiş, 4 Temmuz kutlamaları olduğu için 2 gün kimseye ulaşılamamış, bu ülkenin yöneticisi "ne yapıyorsunuz siz, bu ne ciddiyetsizlik müzik notası mı" demiş. Devlet ciddiyetini siz ortadan kaldırırsanız devlet krizi doğar, devlet krizi nedir? Bu ucube sistemin getirdiği, Erdoğan'ın bu ülkeyi şahsım ülkesi haline getirmiş olması. 

"Siyasi suikast" iddiaları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi suikast" tartışmalarıyla ilgili iddialarınına ilişkin konuşan Akşener, "Sayın Koray Aydın'ın ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da takip ettim. Bizim de aldığımız suikast duyumları var. Bu tür duyumlar ve bilgiler elbette gelir. Benim inandığım bir şey var "Ecel ne bir nefes evvel, ne bir nefes sonradır". Sayın Aydın bunu çok fazla gündemde tutmamak gerekiyor diyor, ben kendisine katılıyorum" dedi.

“Siyasi suikast” iddialarına karşılık Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaptığı, “Muhalefet siyasi cinayetler olacağı iddialarını gündeme getiriyor. Eldeki bilgilerini savcılıkla paylaşmaya davet ediyorum. Bu yalanların üzerinden milletimizin devlete olan güven hedef alınıyor” açıklaması hatırlatılan Akşener, “Atanmışlara cevap vermiyorum” ifadesini kullandı.

"Seçim kararı alsınlar, Cumhurbaşkanı kim olacak öğrensinler"

Millet İttifakı'nın ortak adayının kimin olacağı yönündeki tartışmalara da değinen Akşener şunları kaydetti:

Millet İttifakı'nın 24 Haziran bileşenleri başka, 31 Mart bileşenleri başka, ayrıca yeni kurulan partiler var onların parlamenter sisteme geçiş ile ilgili talepleri var, aynı fikirdeyiz ama Millet İttifakı'nın içerisinde yer alma konusunda henüz masada oturulmuş konuşulmuş değil. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, nasıl bir prensip içerisinde olacağına dair bir konuşma yapmadık. Bu cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu Cumhur İttifakı bileşenlerinin derdi, başından bu yana söylediğim bir şey var. Millet İttifakı'nın göstereceği aday 13. Cumhurbaşkanı olacak Cumhur İttifakı'nın bileşenlerine önerim; seçim kararını alsınlar Cumhurbaşkanı'nın kim olacağını öğrensinler.

"Türkiye'nin sistem krizi var"

Demokrat Parti lideri Uysal ise konuşmasında hükümetin politikalarını eleştirerek, "Milletin ıstırabıyla siyaset yapan, millet adına vazife görmeye çalışan insanlarız. Bir derinden nefes almaya ülkenin ihtiyacı var. Milletin ıstırapları kılavuzumuz. Bugün sınırsız yetki, sıfır denetim mekanizmasıyla ülkenin ihtiyacından daha çok şahsi ihtiyaçlarını merkeze alarak bir keyfi rejim icra edildi. Nihayetinde tabi çıktısı olarak da yüksek işsizlik yüksek faiz yüksek enflasyonun bedelini vatandaşımız ödüyor. Türkiye’nin sistem krizi var. Sayın genel başkan da zaman zaman ifade ediyor, bir devlet krizine doğru ilerliyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU