Bahçeli: Cumhur ittifakına gölge düşürme çabaları beyhudedir

İstanbul seçimlerini değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, “CHP'nin adayı başka yerlerin kontrol ve güdümüne girdi. İstanbul için vakit Binali Yıldırım vaktidir” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da düzenlenen Hemşehri Dernekleri Kahvaltısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

23 Haziran seçimlerinde tüm MHP teşkilatının Cumhur İttifakı'nın başarısı için aktif bir şekilde sahada olacağını hatırlatan Bahçeli, “Cumhur ittifakı etle tırnak olmuş İstanbul’u ehline emanet etmek için seferberlik başlatmıştır” dedi. 

"Cumhur ittifakına gölge düşürme çabaları beyhudedir, emaneti Binali Yıldırım'a teslim etme arzusundayız" diyen Bahçeli, "İstanbul'da seçimlere gölge düşmüştür. CHP'nin adayı başka yerlerin kontrol ve güdümüne girdi. İstanbul için vakit Binali Yıldırım vaktidir" ifadelerini kullandı. MHP lideri, "Emaneti Binali Yıldırım'a teslim etme arzusundayız" diye konuştu. 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Devlet Bahçeli şunları söyledi: 

HDP’nin Eş Genel Başkanı’nın yenilenen İstanbul seçimlerinde CHP’nin adayının 250 bin oy farkıyla kazanacağını söylemesi kirli bir tezgahın ifşasıdır. CHP Genel Başkanı, PKK’nın ana dilde eğitim taleplerine yeşil ışık yakmakta, CHP’nin İstanbul adayı bir terör tutuklusuna methiyeler düzemekte, şer koalisyonu yeniden kurulmaktadır. CHP adayı, Karadenizli kimliğine sığınarak bölücü planlara taşeronluk yapmaktadır. Karadeniz, Milli Mücadele kahramanı Topal Osman’ın diyarıdır. Yunan medyası tarafından övülen, Kandil tarafından açıkça desteklenen, terör örgütlerinin umut ışığı olarak palazlanan bir ismin Karadenizlilik üzerinden prim sağlamaya çalışması, en başta vatansever Karadenizli kardeşlerimize hakarettir.

"Türkiye, ABD'nin eyaleti değildir"

Türkiye'nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasının ABD ile yol açtığı gerginliğe de değinen MHP lideri şöyle konuştu: 

ABD, Türkiye'yi S-400 alımını iptal etmediği takdirde yaptırımla tehdit etmektedir. ABD nereye varmak istemektedir? Türkiye, kendi güvenliği doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır, bu iş bitmiştir. Ülkemiz ABD'nin ne sömürgesi, ne de eyaletidir.

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU