Bayeux Savaş Muhabirleri Ödülleri'nin kazananları açıklandı

İsmi bilinmeyen Myanmarlı fotoğrafçı bir ödül daha kazanarak dikkat çekti

İsmi bilinmeyen Myanmarlı fotoğrafçı geçen ay, dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivali Visa Pour L'Image'da verilen Haber Fotoğrafçılığı Ödülü'nü de kazanmıştı (New York Times)

Basın alanındaki en prestijli ödüllerden olan ve bu yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Bayeux Savaş Muhabirleri Ödülleri sahiplerini buldu.

Fransa'da yapılan ve bu yıl 28'incisi verilen ödüllerde fotoğrafçılık dalında birinci, ismi bilinmeyen Myanmarlı fotoğrafçı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jüriye başkanlık eden ünlü İran asıllı Fransız foto muhabiri Manoocher Deghati, ödülün oybirliğiyle verildiğini söyledi. Deghati ödülle Myanmar'da "çok genç fotoğrafçıların çalıştığı koşullara" dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Yazılı haber dalındaysa Almanya'da yayımlanan Zeit Magazin için yaptığı Taliban haberiyle Wolfgang Bauer ödüle layık görüldü.

Margaux Benn, Afganistan'daki mayınlarla dolu köylere ilişkin, Fransız radyosu Europe 1'da yayımlanan haberiyle radyo dalında birinci oldu.

Merkezi Birleşik Krallık'ta olan BBC'den Orla Guerin ve Göktay Koraltan da Yemen'de çocukları hedef alan keskin nişancılarla ilgili haberleriyle televizyon kategorisinde ödülün sahibi oldu. Bu haber ayrıca lise öğrencilerinden oluşan bir jürinin verdiği özel ödülü de kazandı.

Genç muhabir ödülüyse Fransız Le Monde'de yayımlanan haberi için Belarus'ta bir yıl boyuna gizlice çalışan Thomas D'Istria'ya gitti.

Gazze'deki çatışmalarla ilgili haberine Reuters haber ajansında yer verilen Ebu Mustafa İbrahim de kamu jürisi ödülünü kazandı.

 

Independent Türkçe, AFP

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU