Uzmanlar uyardı: Adele gibi günde iki üç kez spor yapmayın

Ünlü şarkıcı yakın zamanda verdiği kilolarıyla büyük dikkat çekmişti

Verdiği kilolarla dikkat çeken Adele, 59. Grammy Ödülleri'ne damgasını vurmuştu (Fotoğraflar: Instagram-Adele/AP)

Britanyalı müzisyen Adele yoğun antrenman rutiniyle her ne kadar çok ciddi düzeyde kilo verse de uzmanlar şarkıcının spor düzeninin uzun vadede bazı sağlık problemlerine yol açabileceğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vogue'a verdiği röportajda 33 yaşındaki şarkıcı "günde iki üç kez" egzersiz yapmaya "bağımlı" hale geldiğini belirtmişti. Spor uzmanlarıysa aşırı fitness yapmanın kaslar, eklemler ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıyor. 

Çevrimiçi olarak sağlık içerikleri hazırlayan WebMD'nin baş tıbbi yetkilisi John Whyte, The New York Post'a şunları söyledi:

Ortalama bir egzersiz rutini sürdürmek, sağlıklı yaşam tarzına götüren önemli bir bileşen. Ama günde iki ila üç kez çalışmak çok fazla.

Whyte ayrıca şu ifadeleri ekliyor:

Egzersiz yaptığımızda kaslarımıza, kemiklerimize ve organlarımıza baskı uyguluyoruz. Ve vücudumuzun bu bölümlerine iyileşme şansı tanımazsak işlevleri bozulmaya başlayabilir.

Sağlık uzmanı çok fazla egzersiz yapmanın vücudun bağışıklığını da azaltabileceğini ifade ediyor. 

Spor salonunda aşırıya kaçtığınızda vücudunuz ve kaslarınız zorlanır. Vücudunuz daha sonra kronik strese tepki olarak kortizol üretir. Ve yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sisteminin hastalıkları önleme yeteneğini baskılayabilir.

New York Üniversitesi'ne bağlı tıp merkezi NYU Langone'da spor uzmanı olan Cordelia Carter ise, "İyi şeylerin de fazlası bazen kötü olabilir" diyor. 

Sağlık risklerinin yanı sıra çok fazla egzersiz keyif vermek yerine iş gibi hissettirmeye başlayabilir.

Geçen iki yılda yaklaşık 45 kilo veren şarkıcı hakkında çıkan haberlerin aksine özel bir diyet programı uygulamadığını belirtmişti. Şarkıcı bunun yerine çok sıkı kardiyo ve kuvvet antrenmanları uyguladığını ifade etmişti. 

Spor yapmanın kendisi için yalnızca kilo vermekle alakalı olmadığını ifade eden Adele antrenman yaparak daha iyi hissettiğini söylemişti. 

 

Independent Türkçe, Vogue, The New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU