Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Türkiye'nin bu ekonomik şartları başka bir ülkede yaşanmış olsaydı erken seçim kaçınılmaz olurdu

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’nin yüzde 20’lik kısmı Avrupa standartlarında yaşarken, yüzde 20’lik kısmı ise Bangladeş gibi yaşıyor” dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kayseri’de bir otelde düzenlenen programda gazetecilerle buluştu.

Gelecek Partisinin kuruluş nedenlerini anlatan Davutoğlu, "Gelecek Partisi, yoksulluklara, özelinde de yolsuzluklara karşı milli bilinci harekete geçirmek için kuruldu" dedi.

Arkalarında milletin olduğunu belirten Davutoğlu, “Gelecek Partisi, ülkedeki kötü gidişi, yoksulluk ve yolsuzluklara karşı milli bilinci oluşturmak için kuruldu. Anadolu bağrından yeni bir sese ihtiyaç vardı. Anadolu bağrında yeniden bir ses olmak için yola çıktık. Arkamızda hiçbir güç yok. Sadece millet var” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de

Dünyanın en yüksek faizinin Türkiye’de olduğu öne süren Davutoğlu şunları söyledi 

Ülke olarak ekonomik anlamda büyük bir krizin içerisindeyiz. Çiftçi, öğrenci, işçi ve memur mutsuz. Ancak, cumhurbaşkanına kalırsa herkes hayatından memnun. Ben yüzünde gülümse gören işçi, memur, çiftçi görmedim. Dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de. Türkiye faiz şampiyonu bir ülke. Türkiye’nin yüzde 20’lik kısmı Avrupa standartlarında yaşarken, yüzde 20’lik kısmı ise Bangladeş gibi yaşıyor.

Kayseri ile ilgili bir gün mutlaka gerçekleştireceği bir projesi olduğunu anlatan Davutoğlu, Antalya, Konya, Kapadokya, Kayseri arasına tatil turizmi, manevi turizm, kültür ve tarih turizmini içine alan bir hat oluşturmayı istediğini dile getirdi.

Bir basın mensubunun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşüp görüşmediklerini sorması üzerine Davutoğlu, her Kayseri ziyareti öncesinde Gül ile görüştüğünü, her şartta insani ilişkiyi koruduğunu, geçmişte ne yaşanmış olursa olsun olumsuz bir duygu içinde olmadığını, buna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil olduğunu ifade etti.

"Hiçbir ittifakın bir parçası değiliz"

Davutoğlu, bir ittifak içinde yer alıp almayacaklarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken ittifakların son 3 yılda ortaya çıktığını, ittifak sistemlerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği yanlış bir uygulama olduğunu, her partiyle iletişim içinde olduklarını belirtti. Davutoğlu, “Biz Gelecek partisi olarak her seçime hazırız. İddialıyım ve iddialı olmak gerektiğini düşünürüm. İlkeler benim için önemlidir. Hiçbir ittifakın bir parçası değiliz. Herkesle konuşuruz. İttifak seçim ortamında gelindiğinde görülür” diye konuştu

Davutoğlu, yakın zamanda bir erken seçim bekleyip beklemediği sorusunu da "Türkiye'nin bu ekonomik şartları başka bir ülkede yaşanmış olsaydı erken seçim kaçınılmaz olurdu. Erken seçim de kötü bir alternatif gibi değil, bir çözüm gibi düşünülürd." yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU