Squid Game'in yönetmeni, kendini yansıtan iki karakteri açıkladı

Hwang Dong-hyuk yarattığı karakterlerin kendi hayatından esintiler taşıdığını açıkladı

Dijital yayın platformu Netflix'in yeni fenomeni Squid Game'in senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizinin ana karakterlerinin kendi hayatından çok fazla iz taşıdığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'e verdiği röportajda Hwang, Seong Gi-hun ve Cho Sang-woo karakterlerini kendi hayatından esinlenerek oluşturduğunu söyledi. Güney Koreli yönetmen bu iki karakterin gerçek hayattaki iki arkadaşının ismini taşıdığını ifade etti. 

Tıpkı yarattığı karakterlerin hayat hikayeleri gibi yönetmen Hwang, Güney Kore'de gelir seviyesinin düşük olduğu bir bölgede büyüdü ve Cho Sang-woo gibi Seul'ün prestijli üniversitelerinden birinde okudu ve mahallesinin gururu oldu. 

Yazdığı hikayeyle büyük bir küresel başarı elde eden yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Seong Gi-hun ve Cho Sang-woo benim iki yönümü temsil ediyor. Gi-hun gibi ben de Ssangmun-dong'da mali açıdan sıkıntılı bir ortamda bekar bir anne tarafından büyütüldüm. Aynı zamanda Sang-woo gibi Seul Ulusal Üniversitesi'ne gittim ve tüm mahallem benimle övündü ve benden yüksek beklentileri vardı.

Squid Game, 17 Eylül'de yayımlanmaya başlamasıyla birlikte tüm dünyadan büyük bir izleyici kitlesini cezbetmeyi başardı. Dijital yayın platformunun en başarılı yapımı olma yolunda hızla ilerleyen Squid Game büyük bir para ödülü kazanma umuduyla ölümcül çocuk oyunları oynayan kişileri konu alıyor

Hwang halihazırda ikinci sezonunun kesinleşmediğini ifade etse de dizinin gördüğü rağbet nedeniyle yeni bir sezon yazmayı düşünebileceğini de söyledi. Yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Bir diziyi tek başına yazmak, üretmek ve yönetmek gerçekten çok büyük bir işti. Aynı şeyi ikinci sezon için yapmayı düşününce kişisel olarak biraz endişeleniyorum. Şu an kesinleşmiş bir şey yok ama o kadar çok kişi hevesli ki gerçekten bunu düşünüyorum.

 

Independent Türkçe, CNN, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU