Kılıçdaroğlu'ndan "Ülke yönetimine talip olmaktan vazgeçin" diyen Erdoğan'a yanıt: İktidar kimsenin tekelinde değildir

"Elbette ki her partinin kuruluş nedeni iktidara talip olmaktır. Eğer demokrasi kültürü bu kadar geriye gitmişse bir kişinin, o kişinin Türkiye’yi yönetemeyeceği açıktır"

CHP, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin koordinasyonunda kültür politikalarına temel oluşturacak stratejik bir belge oluşturmak için İstanbul’da Türkiye Kültür Stratejisi Forumu düzenliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Foruma CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, partililer ve aralarında Metin Akpınar, Ayşe Kulin, Mert Fırat, Tamer Levent gibi birçok isim katıldı.

Partisinin düzenlediği forumda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde sanatçıların fikirlerini alarak sanat ve kültür politikası oluşturacaklarını söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, "Ülke yönetimine talip olmaktan vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz" diyen Erdoğan'ın sözlerinin sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı:

"İktidar kimsenin tekelinde değildir. Orada oturuyorsa halkın sayesinde, milletin sayesinde oturuyor. Elbette ki her partinin kuruluş nedeni iktidara talip olmaktır. Eğer demokrasi kültürü bu kadar geriye gitmişse bir kişinin, o kişinin Türkiye’yi yönetemeyeceği açıktır. Nitekim de yönetilmiyor, Türkiye savruluyor maalesef"

"3600’ü söke söke getireceğim"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 3600 ek gösterge konusundaki düzenlemenin 2022 yılı sonuna kadar  tamamlanacağı açıklaması hakkında ise, "3600 ek göstergeyi ilk dillendiren benim. Erdoğan da seçim bildirgesinde 3600'ü vereceklerini söyelediler. 2018’de söylediler henüz getirmediler. Neden şimdiekadar getirmediler. Ben söyleyince mecbur oldular. Söke söke getirteceğim. Erdoğan getirmese de ben 3600'ü getireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, işçi ve memurların toplu sözleşmelerden gayet memnun olduklarını söyleyen Erdoğan'ın sözlerinin sorulması üzerine, "Saray'daki herkes hayatından memnun. Saray ayrı, Türkiye ayrı" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU